FOTO Novi Sad: Killersi za “nulti” dan, Liam Gallagher otvara Exit 2017

- Advertisement -

Nastupom američkog rok benda The Killers u Novom Sadu sinoć je počeo festival Exit, jedan od najvećih festivala u ovom delu Evrope. Iako je zvanično otvaranje Exit festivala u Novom Sadu zakazano za danas, jučerašnji program vodi se kao nulti dan i organizovan je upravo zbog nastupa popularnih američkih rokera koji su Novi Sad i festival Exit uneli u kalendar svoje evropske turneje, javlja Anadolu Agency. 

LIVESTREAM VIDEO Gledaj 2017 Montreux Jazz Festival uživo

Od danas do nedelje na Petrovaradinskoj tvrđavi na 40 lokacija i bina nastupiće više stotina izvođača različitih muzičkih žanrova, biće održana i brojna predavanja i tribine o društvenim temama, a ljubitelji sedme umetnosti na prostoru Petrovaradinske tvrđave moći će da gledaju filmske hitove.

Kapije festivala otvorene su sinoć, a nešto posle 20 sati sa glavne bine začuo se prvi rif riječke grupe Jonatan, nakon njih nastupio je rokenrol bend Van Gogh, i njujorški bend Teachers koji su pripremili publiku u dobrom ritmu za zvezde sinoćnog nultog Exita – The Killers, koji su izlaskom na binu uz vatromet raznobojnih konfeta i gotovo dvočasovnom svirkom opravdali ulogu zvezda večeri.

PROČITAJTE JOŠ:  (VIDEO) Kad će taj kružni?

Veliki broj gostiju iz zemlje i inostranstva preplavio je Petrovaradinsku tvrđavu, ali se od danas do nedelje očekuje da će njihov broj još značajnije porasti, jer su sinoć na raspolaganju exitašima bile samo tri bine – „Main stage“, „No sleep Novi Sad“ i „Dance arena“ – jedna od atrakcija Exita na kojoj najizdržljiviji ljubitelji tehno muzike dočekuju osvit novog dana, a ove godine obeležava 15 godina postojanja.

Iz Exita navode da je interesovanje za ovogodišnji festival premašio očekivanja i da su gotovo svi smeštajni kapaciteti rasprodati i rezervisani.

PROČITAJTE JOŠ:  Bajram Šerif Mubarek Olsun

Julija Mitrović iz Exit tima ističe da je prema podacima Turističke organizacije Novog Sada rasprodato 4.500 ležaja u Exitovim hostelima i hotelima.

„Međutim, uvid u broj gostiju u privatnom smeštaju i hotelima s kojima nismo u direktoj saradnji, nemamo. U Exit kampu, koji je otvoren pre dva dana na kupalištu Štrand, sve je manje mesta, a samo toku u jučerašnjeg prepodneva pristiglo je 1.000 novih kampera“, kazala je Mitrović.

Večeras, će na Petrovaradinskoj tvrđavi između ostalih nastupiti: Jesus and Mary Chain, Alan Walker, Paul Kalkbrenner, Recondite, Red Axes, Princess Nokia, Denis Sulta, Arkona, Obojeni program, Elemental i mnogi drugi. Zvezda ove večeri biće nekadašnji član čuvenog Oasisa Liam Gallagher čiji se nastup očekuje u ponoć, a pratiće ga veliki višeminutni vatromet nad Petrovaradinskom tvrđavom, kojim se tradicionalno obeležava početak Exit festivala.

- Advertisement -

NAJNOVIJE

MOŽDA VAS ZANIMA

(VIDEO) Jedna tiha i kišna sarajevska večer bez pješaka i vozača

Današnje nevrijeme, koje je naišlo poslije sparine i sunca,...

Vrijeme u BiH: Evo kakve se temperature očekuju sutra

U Bosni i Hercegovini sutra se očekuje sunčano vrijeme....

(VIDEO) Edi Hadžiahmetović za 21. rođendan objavio spot i pjesmu “Šalji piće”

Mladi pjevač Edi Hadžiahmetović objavio je spot za svoju...