Festival u čast 50. godišnjice Woodstocka

- Advertisement -

Iako se u 2019. godini nikako ne možemo pohvaliti da još uvijek njegujemo i  živimo duh „ljeta 69.“, Betel Woods centar za umjetnost je objavio da će u periodu od 16. – 19. augusta biti održan trodnevni komemorativni Woodstock festival u čast zlatne godišnjice ovog kultnog dešavanja, a koji će barem na kratko da oživi duh koji je današnjem vremenu prijeko potreban.

Festival će biti organizovan u njujorškom gradu Bethel, a trodnevni program će obuhvatiti nastupe poznatih umjetnika različitih žanrova i iz različitih perioda, kao i TED razgovore vodećih futurista i retro-tech stručnjaka.

Pored nezaboravnog muzičkog dijela festivala, gosti će također moći da posjete i Bethel Woods muzej koji priča priču šezdesetih godina kroz impresivne medije, interaktivne angažmane i artefakte sa festivala iz 1969. godine.

Ovo nije prvi festival koji će biti organizovan u čast Woodstocka; 1994. godine održana je 25. godišnjice na  zloglasnom Woodstocku ’99 koji je ugostio healdinere poput Red Hot Chilli Peppers, Sheryl Crow, Blues Traveler, Collective Soul, Deee-Lite, Aphex Twin, Joe Cocker, Cypress Hill, CSN, Metallica, Nine Inch Nails, Aerosmith, Bob Dylan i mnoge druge, a koji je, nažalost, više ostao upamćen po mnogobrojim seksualnim prijavama.

PROČITAJTE JOŠ:  Foto dana: Za ljubav nikad nije kasno

Zvaničnici okruga Sullivan su izjavili da planiraju instalirati 36 statua golubica od fiberglasa kako bi obilježili nadolazeću 50. godišnjicu u znak odobravanja ovog  događaja, a lokalni umjetnici će biti zaduženi da golubice oslikaju bojama koje podsjećaju na šezdesete.

Jedan od originalnih promotera Woodstocka – Michael Lang, potvrdio je da tačna lokacija neće biti originalna iz 1969. godine, a više informacije i tačan line-up bit će objavljeni u narednih nekoliko mjeseci.

 

- Advertisement -

NAJNOVIJE

MOŽDA VAS ZANIMA

Veliki interes za koncert muzičke dive Josipe Lisac u Sarajevu

Rasprodano je već pola kapaciteta dvorane Bosanskog kulturnog centra...

Hanka Paldum o bajramskom koncertu u Mostaru, ramazanu, Abdulahu Sidranu…

Prva dama bh. estrade Hanka Paldum uveliko se priprema...

Muzička diva Josipa Lisac 11. maja u BKC-u u Sarajevu

Pedeset godina albuma "Dnevnik jedne ljubavi" jubilej je koji...

Latif Moćević gost na koncertu svjetske zvijezde Mahera Zaina u Zetri

Maher Zain, jedan od najboljih svjetskih izvođača duhovne muzike...