Fatboy Slim u Umagu

- Advertisement -

Umagination i Beck’s prvi put dovode svjetsku DJ zvijezdu i producenta Fatboy Slima u Hrvatsku. Nastupit će na open air koncertu na stadionu Stella Maris u Umagu 28. maja u sklopu programa Beck’sperience, koji na hrvatsku scenu dovodi vodeća imena elektronske muzike.

Samostalni albumi

Fatboy Slim je britanski DJ i producent te pionir elektronske plesne muzike koja je postigla masovnu popularnost sredinom 90-ih godina, za što svakako dobar dio zasluga treba pripisati i njemu. Majstor beata izveo je ovu vrstu muzike iz klubova i doveo je na vrh top lista širom svijeta. Fatboy Slim je do sada prodao više od 8 miliona albuma, a njegova muzika je definirala žanr i promovirala ga u jednog od najboljih svjetskih DJ-a koji je 2003. godine nastupio pred 260.000 ljudi na legendarnom partyju na Brighton Beachu. Malo ko ne prepoznaje stih „Right about now, the funk soul brother“ te hitove poput Praise You, Weapon of Choice i Rockafeller Skank, koji oduševljavaju publiku širom svijeta.

PROČITAJTE JOŠ:  Latif Moćević gost na koncertu svjetske zvijezde Mahera Zaina u Zetri

Njegova diskografija obuhvata pet samostalnih albuma: Better Living Through Chemistry (1996), You’ve Come A Long Way, Baby (1998), Halfway Between The Gutter And The Stars (2000), Palookaville (2004) te Greatest Hits – Why Try Harder (2004) (Sony Music/Menart). U februaru 2010. je, zajedno s Davidom Byrneom, bivšim frontmanom Talking Headsa, objavio dvostruki konceptualni album Here Lies Love, koji oslikava život Imelde Marcos. Album donosi saradnju s brojnim muzičarima, poput Roisin Murphy, Tori Amos i Cyndi Lauper.

PROČITAJTE JOŠ:  Pogledajte kako Sarajevo izgleda prvu noć ramazana

Nezaboravni performansi

Fatboy Slim nastupa isključivo na vodećim svjetskim muzičkim festivalima i događajima te godišnje održi od 10 do 20 ekskluzivnih nastupa. Njegovi performansi su nezaboravni i izuzetno energični, što uvijek privuče mnoštvo vjernih fanova. Performansi prosječno privuku više od 20.000 posjetitelja, a Umag je najmanji grad u kojem će nastupiti tokom 2010. godine, što će učiniti njegov nastup posebnim i drugačijim. Zbog toga je Umag zaista privilegiran i Fatboy Slimov nastup unutar Beck’sperience platforme će sigurno biti događaj koji svi ljubitelji elektronske muzike nikako neće željeti propustiti.

- Advertisement -

NAJNOVIJE

MOŽDA VAS ZANIMA

Veliki interes za koncert muzičke dive Josipe Lisac u Sarajevu

Rasprodano je već pola kapaciteta dvorane Bosanskog kulturnog centra...

Hanka Paldum o bajramskom koncertu u Mostaru, ramazanu, Abdulahu Sidranu…

Prva dama bh. estrade Hanka Paldum uveliko se priprema...

Muzička diva Josipa Lisac 11. maja u BKC-u u Sarajevu

Pedeset godina albuma "Dnevnik jedne ljubavi" jubilej je koji...

Latif Moćević gost na koncertu svjetske zvijezde Mahera Zaina u Zetri

Maher Zain, jedan od najboljih svjetskih izvođača duhovne muzike...