Emir & Frozen Camels u službenoj biografiji AC/DC

- Advertisement -

Rock grupa “Emir & Frozen Camels” i njihov lider Emir Bukovica dozivjeli su ovih dana veliko internacionalno priznanje. Naime, Emir i njegove “smrznute kamile” našle su se u najnovijem izdanju službene biografije jednog od najvećih rock bandova u svijetu svih vremena, legendarnih AC/DC. Ovu biografiju, napisanu rukom dvojice autora i službenih biografa grupe AC/DC, Murray Englehearta i Arnaud Durieuxa, pod imenom “ AC/DC – Maximum Rock & Roll” najpoznatiji svjetski muzički magazine “Billboard” proglasio “do sada najautoritativnijom biografijom u višeogodišnjoj karijeri AC/DC-a.

PROČITAJTE JOŠ:  Grupa ZAR 15. aprila predstavlja pjesmu "Žurim" na kojoj su ugostili legendarnog Brunu Langera

Biografija ne propušta nijedan bitan detalj u karijeri ovih australijskih rockera, a među njima je i prijateljstvo članova ove grupe sa Emirom Bukovicom i gostovanje njihovog basiste Cliffa Williamsa na albumima grupe “Emir & Frozen Camels”. Također, u njoj se mogu naći i informacije o “Frozen Camels Project” evropskoj turneji, na kojoj je Cliff Williams svirao sa Emirom i ekipom, među ostalim gradovima i u Sarajevu, Zenici  i Zagrebu.

PROČITAJTE JOŠ:  (VIDEO) Kad će taj kružni?

“Emir & Frozen Camels” će inače ovih dana dobiti novu bosanskohercegovačku postavu, u kojoj će nastaviti promociju u regionu odlično prihvaćenog albuma “No Pasaran”, nominiranog i za godišnju regionalnu muzičku nagradu “Indexi” u kategoriji “Rock & all album godine”.

- Advertisement -

NAJNOVIJE

MOŽDA VAS ZANIMA

Na parkingu u Hrvatskoj snimio kukca jezivog izgleda: Zna li neko koja je ovo životinja?

Na popularnoj društvenoj mreži Reddit, često nailazimo na zanimljive...

(VIDEO) U zagrebački tramvaj ušla Dubioza kolektiv i napravila show

Dubioza kolektiv iznenadila je Zagrepčane svirkom u tramvaju. Na okretištu...

(VIDEO) Adi Šoše objavio novu pjesmu i spot i najavio koncert u Sarajevu

Adi Šoše, jedan od najtalentiranijih i najtraženijih pjevača nove...