Electro Sickness: Ensh i Das Rage dolaze u Sarajevo

- Advertisement -

U subotu, 26. septembra u Kriterionu, održat će se velika promocija novog Ensh albuma. Podrška je hrvatski bend Das Rage kojem je ovo prvi nastup Sarajevu. Publika će imati priliku da vidi Ensh-a u novom vizualnom i scenskom doživljaju. Koncert počinje u 21h, ulaznica je 5KM.

Milenko Vujošević, live act umjetnik i producent baziran u Beogradu, porijeklom iz Kanade, stoji iza velikog imena Ensh. Budući da je prethodnih godina osvajao Kanadu i Ameriku pjesmama na engleskom jeziku, Ensh je odlučio da na novom albumu budu podjednako zastupljene numere sa oba njegova govorna područja, te je izdanje prigodno i nazvao “Both of them Milenko”.

PROČITAJTE JOŠ:  Mujo Hodžić, učesnik "Zvezda Granda" umro u 26. godini

10603533_763650127091575_7660220352159250062_n

Kroz kombinaciju semplova, sintisajzera i vokalnih lupova, Milenko izražava sopstveni stil elektro, indie-popa. U nekim trenucima muzika je samo tihi puls, a u drugim sirovo-energična, ali lijepak koji povezuje cijeli doživljaj u cjelinu je emotivan i strastven vokal. Iako upoređivan sa Bjork, Grimes, Jeff Buckley, može se primijetiti raznolikost uticaja, ali i specifičnost i autentičnost izraza.

Das Rage je Indie/dark-electro/pop koncept atrakcija iz Vukovara. Kombinacija ritam mašina, gitara, synthova i androgenih vokala čine unikatan, atmosferično-melankolični zvuk. Prvi album istoimenog naziva “Das Rage” izdan je sredinom 2015 pod DIY etiketom Rude Pligrims Production. Zoran Filko (Gitare) Andrijana Manojlović (vokal/synth’s) Vesna Jagetić (back vokal).

PROČITAJTE JOŠ:  (VIDEO) Edi Hadžiahmetović za 21. rođendan objavio spot i pjesmu "Šalji piće"

Organizator ovog koncerta je udruženje Perfect Kiss, neprofitni booking i record label kolektiv kojem je misija dovoditi moderne, relevantne i popularne alternativne muzičare u Sarajevo, te pomoći nastanku i radu istih takvih kod nas, će nastojati da kroz organizaciju sličnih koncerata i projekata, te izdavanje i podržavanje novog vala muzičara u budućnosti razvija muzičku ponudu i scenu u Sarajevu i BiH, te čini Sarajevo ugodnijim i “više cool” mjestom za živjeti i voljeti muziku.

- Advertisement -

NAJNOVIJE

MOŽDA VAS ZANIMA

(VIDEO) Jedna tiha i kišna sarajevska večer bez pješaka i vozača

Današnje nevrijeme, koje je naišlo poslije sparine i sunca,...

Vrijeme u BiH: Evo kakve se temperature očekuju sutra

U Bosni i Hercegovini sutra se očekuje sunčano vrijeme....

(VIDEO) Edi Hadžiahmetović za 21. rođendan objavio spot i pjesmu “Šalji piće”

Mladi pjevač Edi Hadžiahmetović objavio je spot za svoju...