DJ Katze: Ono što miksam ne može se opisati, dođite – subota, restoran Una, Garden of Dreams 

- Advertisement -

Nakon nekoliko mjeseci pauze, došlo je vrijeme za dugo očekivano druženje na plesnom podiju u Teniskom Centru Una, u organizaciji Garden of Dreams ekipe.

U prekrasnom ambijentu koji će biti posebno uređen, uz otvoreni bazen, sunce i hladno piće u subotu 13.6. očekuje nas još jedan nezaboravan party, a lineup je sačinjen isključivo od domaćih artista – After Affair, The Provincials, Fedja Knajdl, Calkins, Luka Čikić, Katze.

Tim povodom smo malo porazgovarali sa mladom i talentovanom Aminom Hadžimusić alias DJ Katze.

Prije svega, Amina hvala za odvojeno vrijeme za ovaj razgovor. Za početak, kažite nam kada i kako ste se počeli zanimati za elektronsku muziku, DJ-ing i klubsku scenu? 

“Krivac” za moju ljubav prema DJ-ingu i elektronskoj muzici je moj stariji brat. U doba kada je Severina bila hit, ja sam krišom slušala ono što sluša moj brat i sjećam se da sam mu rekla još kao dvanaestogodišnjakinja da ću biti DJ, a on se samo nasmijao vjerući da je to prolazna faza. Evo još ne prolazi.

Koji su umjetnici, producenti ili DJ-evi na Vas ostavili najviše uticaja? 

Onaj kojeg sam prvog čula ostavio je najviše dojma na mene, a to je moj brat – DJ Keon. Nakon njega najviše sam slušala Junior Jack, Nicolas Jaar, Marek Hemman, Oliver Koletzki. 

PROČITAJTE JOŠ:  (VIDEO) Jedna tiha i kišna sarajevska večer bez pješaka i vozača
Amina Hadžimusić – DJ Katze – Foto: Tarik Zlatarević

Kako Vam izgleda domaća scena danas, s obzirom na to da je pratite godinama, a i njen ste dio? 

Scena se definitivno popravlja, izgleda bolje nego što je bila kad sam se počela baviti DJingom. Ohrabrujuće je što ima sve više DJ-eva koji miksaju različite žanrove muzike. Vidim i neka nova lica, sigurno da će oni biti dorasli predstavnici svoje generacije. 

Imali ste prilike nastupati na raznim partyjima. Ima li neki koji je ostao u posebnom sjećanju?

Promo party za Solomuna u Dubrovniku svakako je jedan od njih, ali i moj prvi internacionalni nastup u Eindhovenu, a ne sumnjam da ću na ovu listu dodati ovogodišnji Garden of Dreams. 

Imate li u planu baviti se i produkcijom elektronske muzike? 

Počinjem, ali ne želim da žurim. Puno, puno truda i kreativnosti je potrebno za dobru traku. Kad ja budem zadovoljna onim što radim to ću publikovati i imat ćete svi priliku da to čujete i date svoju ocjenu. Ako publika bude zadovoljna, to će mi biti motivacija da nastavim. 

Pored DJ-inga, uspješno se bavite i novinarskom profesijom. Koliko je teško uskladiti ta dva svijeta, kao i ostale obaveze? 

Kako kad, nekada sve ide tako lako da imam vremena i za noćne izlaske, šetnju u prirodi ili da se bavim nekim sportom. A ima dana kada “doručkujem” navečer u 20.00h jer nemam ni sekunde slobodnog vremena. Nekada zbog posla zapostavljam svoju porodicu, prijatelje i sebe, ali me razumiju, tijelo mi ponekad zamjeri. 

PROČITAJTE JOŠ:  Eldin Huseinbegović pred koncerte: Zahvaljujući muzici putujem širom svijeta i upoznajem nove narode i kulture

Za one koji nisu imali prilike da Vas čuju, kako bite opisali svoje DJ setove, koju muziku najviše volite miksati? 

To se ne može opisati, dođite – subota, Restoran Una, Garden of Dreams.

Koje su trenutno Vaše top trake/ploče? 

Bicep – Bicep – Ninja Tune

Harrison BDP ‎- Mind Control – Gestalt Records

The XX – XX – Young Turks

Roisin Murphy – Overpowered – EMI

Broj ulaznica za ovaj event je limitiran, a možete ih pronaći na ulazu na event.

Garden of Dreams ekipa je bila vrijedna i u proteklom periodu, ponudivši publici serijal videa sa nastupima DJ-eva u različitim otvorenim i prirodnim ambijentima širom BiH. Već 20. juna je najavljeno snimanje novog videa iz tog serijala sa magične lokacije Jezera Nula nadomak Vareša.

Uskoro se bliži i Garden of Dreams Festival, koji će se održati 15. i 16. augusta, a više detalja o samom festivalu i par zanimljvih intervjua gostujućih artista čitajte uskoro na našim stranicama.

- Advertisement -

NAJNOVIJE

MOŽDA VAS ZANIMA

Preminuo akademik Dževad Jahić

Dževad Jahić, bosanskohercegovački lingvist, pjesnik i akademik, preminuo je...

Na parkingu u Hrvatskoj snimio kukca jezivog izgleda: Zna li neko koja je ovo životinja?

Na popularnoj društvenoj mreži Reddit, često nailazimo na zanimljive...

(VIDEO) U zagrebački tramvaj ušla Dubioza kolektiv i napravila show

Dubioza kolektiv iznenadila je Zagrepčane svirkom u tramvaju. Na okretištu...