Billie Eilish – prva žena s četiri osvojena glavna Grammyja

- Advertisement -

Osamnaestogodišnja Billie Eilish najveća je pobjednica ovogodišnje, 62. po redu, dodjele najprestižnije muzičke nagrade  Grammy, održane u Staples Centru u Los Angelesu.

Mlada kantautorica osvojila je ukupno četiri nagrade, uključujući onu za najbolji album godine – „When We All Fall Asleep, Where Do We Go?” i za najboljeg novog izvođača.

Eilish je tako postala najmlađa izvođačica koja je osvojila nagradu za album godine, a njezin hit singl „Bad Guy“ je očekivano proglašen najboljom pjesmom. Prva je žena u historiji kojoj je dodijeljena nagrada u četiri glavne kategorije i tek drugi izvođač, nakon Christophera Crossa 1981. godine, koji je to postigao.

PROČITAJTE JOŠ:  Vrijeme u BiH: Evo kakve se temperature očekuju sutra

Njezin brat Finneas O’Connell, koji je osvojio nagradu za producenta godine, poručio je  svima koji muziku stvaraju u spavaćoj sobi, baš kao što su počeli on i njegova sestra: „Ovo je za sve vas. Jednog dana ćete ga i vi dobiti!“

Dodjelu Grammyja obilježila je i tuga zbog tragične pogibije legendarnog košarkaša Kobea Bryanta. „Ova večer je za Kobea“, poručila je karizmatična Lizzo koja je također osvojila tri nagrade: za najbolju pop solo izvedbu, R&B pjesmu i nagradu za urbani savremeni album.

PROČITAJTE JOŠ:  Preminuo akademik Dževad Jahić

Za najbolji pop duet i najbolji muzički video nagrada je otišla pjesmi „Old Town Road“ izvođača Lila Nasa X i Billyja Raya Cyrusa.

Reper Nipsey Hussle, koji je prošle godine ubijen ispred svoje prodavnice odjeće u Los Angelesu, posthumno je osvojio dva Grammyja, a priznanje su mu odali DJ Khaled, John Legend i Meek Mill.

 

- Advertisement -

NAJNOVIJE

MOŽDA VAS ZANIMA

Gdje će Bosanci i Hercegovci dočekati prvomajske praznike i šta kažu o cijeni janjetine

Bosanci i Hercegovci vrše posljednje pripreme za prvomajske praznike....

Preminuo akademik Dževad Jahić

Dževad Jahić, bosanskohercegovački lingvist, pjesnik i akademik, preminuo je...

Na parkingu u Hrvatskoj snimio kukca jezivog izgleda: Zna li neko koja je ovo životinja?

Na popularnoj društvenoj mreži Reddit, često nailazimo na zanimljive...

(VIDEO) U zagrebački tramvaj ušla Dubioza kolektiv i napravila show

Dubioza kolektiv iznenadila je Zagrepčane svirkom u tramvaju. Na okretištu...