Event & ZabavaMuzika

Bend Kora objavljuje svoj prvi album – Mesto pada

0
Bend Kora objavljuje svoj prvi album – Mesto pada, Life.ba

Nakon sedam godina aktivnih nastupa širom zemlje i brojnih priznanja u muzičkom svetu, bend “Kora” objavljuje svoj prvi album pod nazivom “Mesto pada” za izdavačku kuću Lampshade Media.

Album “Mesto pada” možete preslušati na: https://www.deezer.com/album/12274438

Zvuk sastava „Kora” definiše mix raznih žanrova od hard i dark roka, preko alternative i obrisa panka, sve do elemenata pop muzike i funka. Bend koji čine Mladen Živković (gitara), Bojan Mandić (bas), Saša Jovanović (bubanj), Goran Čamdzija (vokal) i Zoran Čamdzija (gitara), od 2009. do sad,  ustoličio se kao kultna koncertna aktivnost kako u samom Beogradu, tako i širom zemlje i regiona solo nastupima i učešćem na festivalima.

Album prvenac grupe Kora, koji se sastoji od 10 pesama, predstavlja rezultat napornog rada svih članova zbog čega bend posmatra sebe ne samo kao zbir muzičara već  kao pravi pravcati kvintet! Svaka pesma nosi neku tekstualnu poruku-priču praćenu svojom melodijom.

PROČITAJTE JOŠ:  (VIDEO) Snimak nasilja u Beogradu: Nakon poljevanja vodom, počeli tučnjava i davljenje

Prvi radovi na albumu “Mesto pada” započeti su još u jesen 2014, i rezultirali su objavom 4 singla koja je bend zvanično afirmisao početkom 2015. godine. To su bile pesme: “Japi”, “Reč para grudi”, “Švedski sto” i “Ona odlazi sama”. Za pesmu “Japi” bend je ubrzo izbacio i svoj prvi zvanični spot. Kompletan materijal je završen krajem 2015. godine. Pesme su snimane u studiju “Yunior” pod dirigentskom palicom Mlađe Milosavljevića. Cover albuma je fotografija subotičkog fotografa i prijatelja benda Aleksandra Čelebića.

Album može da se opiše kao “gitarski” s obzirom na vrlo izražene i maštovite gitarske deonice uz podršku snažne ritam sekcije ali ono što ipak najviše karakteriše “Mesto pada”, a i zvuk benda Kora uopšte jeste izuzetan i dominantan vodeći vokal Gorana Čamdžije.

Bend “Kora” do sada je nastupao i pobrao nagrade na renomiranim festivalima širom zemlje kao što su BDFL, Bunt Rock, Zaječarskoj gitarijati, Battlefestu, Arsenal festu, Jelen Demo festu i dr.


You may also like

Comments

Leave a reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.