Adriatique premijerno pred sarajevskom publikom

- Advertisement -

Još jedno izdanje Garden of Dreams je iza nas, a ovaj put u goste su nam došli sjajni tech-house dvojac iz Švicarske – Adriatique, istina, u nešto malo drugačijem sastavu.

Nakon velikog Dixona i rasprodane sale u martu mjesecu, na red je došao i 28. april i jos jedna, željno isčekivana, subota koju je vrijedna Garden of Dreams ekipa ovaj put rezervisala za popularni DJ duo iz Švicarske – sjajni Adriatique kojima je ovo bio prvi nastup u prijestolnici BiH.

Adriatique čine dva talentirana imenjaka – Adrian Shala i Adrian Schweizer, čija je karijera započela još 2008. godine, a danas čine jedno od nainteresantnijih imena na house/techno sceni ponajviše zahvaljujući svojim karakterističnim setovima i muzici koju je teško svrstati u samo jedan podžanr.

Amfiteatar Doma Mladih je i ovaj put bio domaćin „bašte snova“, a uz Adriatrique kao lokalna podrška pojavili su se i talenovani Edin Gazić poznatiji kao G.Edd iz Zenice, kao i sjajni After Affair, koji čine Bojan Jović iz Sarajeva i Ivan Zrno iz Banja Luke.

PROČITAJTE JOŠ:  (VIDEO) Laka objavio singl "Mama"

Party je oficijelno počeo u 22h, a o kvaliteti lokalne podrške dovoljno govori i činjenica da se sala punila već pri prvim tech-house taktovima G.Edda-a  koji je na pravi način sve prisutne zagrijavao sve do ponoći. U ponoć na scenu su izašli After Affair koji su svojom energijom, ali i posebnim odnosom sa brojnim fanovima atmosferu doveli do vrhunca. Tačno u 02.00h  sjajno raspoložena publika je pozdravila Adriatique koji je ovaj put činio samo jedan član dvojca, s obzirom da je druga polovina iz opravdanih razloga bila primorana da preskoči nastup.

PROČITAJTE JOŠ:  Koncert 55 godina Nova fosila u Areni Zagreb dio je oproštajne turneje Sanje, Marinka i Zeca
© Andi Gvožđar
© Andi Gvožđar

Ipak, publika kao da nije ni primjetila Adrijanov „izostanak“ ili jednostvno nije marila, jer je Adriatique i u takvoj formaciji zvučao moćno, energično i svojestveno sebi. Kroz noć su se nizale zavodljive deep house i tech-house melodije, u kombinaciji sa nešto prodornijim techno trakama popraćenim fantastičnom audo-vizuelnom produkcijom, koja je inače karakteristična za sva Garden of Dreams dešavanja. Adriatique je zaključio večer i nastavio da oduševljavale sve prisutne do ranih jutarnjih sati.

Ekipa Garden of Dreams-a je još jednom, uz vrhunsku organizaciju i sjajan izbor artista pokazala zašto je omiljena ‘destinacija’ svih poklonika elektronske muzike u BiH, a publiku ostavaila da željno iščekuje novi datum. Organizatori najavljuju iduće izdanje Garden-a na otvorenom, još rasplesanije i šarenije, sa više detalja veoma brzo.

- Advertisement -

NAJNOVIJE

MOŽDA VAS ZANIMA

Veliki interes za koncert muzičke dive Josipe Lisac u Sarajevu

Rasprodano je već pola kapaciteta dvorane Bosanskog kulturnog centra...

Hanka Paldum o bajramskom koncertu u Mostaru, ramazanu, Abdulahu Sidranu…

Prva dama bh. estrade Hanka Paldum uveliko se priprema...

Muzička diva Josipa Lisac 11. maja u BKC-u u Sarajevu

Pedeset godina albuma "Dnevnik jedne ljubavi" jubilej je koji...

Latif Moćević gost na koncertu svjetske zvijezde Mahera Zaina u Zetri

Maher Zain, jedan od najboljih svjetskih izvođača duhovne muzike...