Renault Megane Sport 2.0 turbo sa 265 KS, vozili smo (video)

- Advertisement -

Renault uživa dugačku i izuzetno bogatu sportsku tradiciju, a kako bi dašak tih uspjeha osjetili i obični vozači, brine se Renault Sport odjeljenje, zaduženo za razvijanje sportskih verzija standardnih Renault modela. Aktuelnu RS ponudu čini „papreni“ trio – Megane, Clio i Twingo.

Megane Renault Sport 265

Megane Renault Sport 265 u osvježenom izdanju, kojeg su novinari iz BiH danas imali priliku voziti na stazi u Zalužanima kod Banje Luke, dokazuje da se ispod atraktivne karoserije sa naglašenim usisnicima i spojlerima krije sposoban sportaš. Unutrašnjost s druge strane posjeduje Recaro školjkasta sjedišta i brojne sportske detalje.

Posebnost čini i specijalni telemetrijski monitor inspirisan Formulom 1, koji prikazuje sve najbitnije funkcije motora i kočnica, mjerač G-sile i štopericu. Ipak, zaštitni znak ovog automobila je poznati 2.0 litarski 16v turbo benzinac, sada ojačan sa 250 KS i 340 Nm na 265 KS i 360 Nm i uparen sa šestostepenim manuelnim mjenjačem, skraćenih prenosnih omjera i preciznijeg hoda. Ubrzanje do 100 km/h za 6,1 sekundu i maksimalna brzina od 250 km/h, oduševit će i najveće fanatike. Pored standardnog sportskog podvozja, koje nudi vrhunske dinamičke mogućnosti, Renault nudi i još agresivniju Cup šasiju sa tvrđim amortizerima i ograničenom blokadom diferencijala, Brembo kočionim sistemom sa prednjim diskovima promjera 340 mm i stražnjim promjera 290 mm.

Iako vrhunska sportska mašina, Megane RS 265 je izuzetno pristupačan. Standardna izvedba košta 42.233 KM, dok doplata za Cup šasiju iznosi 4.988 KM (18- inča felge), odnosno 6.445 KM (19-inča felge).

[nggallery id=818]

- Advertisement -

NAJNOVIJE

MOŽDA VAS ZANIMA

(VIDEO) U stravičnoj nesreći troje mladih izgubilo živote

U stravičnoj saobraćajnoj nesreći koja se dogodila u četvrtak,...

(VIDEO) Polomio felge na putu, policija lopatom “zakrpila” rupe

U Jajcu je jedan muškarac doživio nesreću, kada je...

Tragedija sa Marijin dvora nije dovoljna opomena: Policija isključila 20 vozača tokom prethodne večeri

Policija Kantona Sarajevo isključila je proteklog dana iz saobraćaja...