(VIDEO) Riječanka Nika Komadina pjesmom ustaje protiv toksičnih veza, a spot je snimila po uzoru na seriju “Igra prijestolja”

- Advertisement -

Koliko zemalja se može pohvaliti muzički nadarenim doktoricama dentalne medicine?

Na ovo pitanje upravo je odgovorila lijepa Riječanka Nika Komadina (26) objavivši videospot za emotivnu ljubavnu baladu „Jedino ljubav pokreće nas“.

Ako je suditi po viđenim scenama, mlada umjetnica je za svoj muzički prvijenac prikazala jednu raskošnu bajku.

Fanovi serije “Igra prijestolja” (Game of Thrones) ovim će se spotom vratiti na vizualno poznata mjesta i evocirati uspomene na poznate likove koji su nas skoro cijelu deceniju držali prikovane pred malim ekranima.

Zanosna poput kraljice khaleesi Daenerys Targaryen iz globalno popularne serije, mlada i ambiciozna Riječanka u spotu utjelovljuje dvije vrste žena – one koje uz sebe ne trebaju muškarca da bi se osjećale moćno i njihove nježnije i ranjivije suprotnosti.

-Ljubav pokreće svijet i bez nje nema života. Ako ne osjećaš ljubav prema sebi, ne možeš je dijeliti ni s drugima. To ne vrijedi samo za partnere, nego za sve. Kad bi svi imali malo više ljubavi u sebi i za druge, svijet bi bio puno ljepše mjesto. Oduvijek su mi govorili da sam poput princeze i tako sam onda i dobila inspiraciju za snimanje ovog spota – kaže Nika.

PROČITAJTE JOŠ:  Dino Merlin ponovo potvrdio da je muzički čarobnjak: Pjesme (jedan duet) za nepuna 24 sata imaju svaka zasebno preko 300 hiljada pregleda

Iako pjeva od malih nogu, život ju je čitavu deceniju vodio na neke druge staze. Šest godina je studirala na Stomatološkom fakultetu u Austriji na kojem je diplomirala u ljeto prošle godine. Potom je upisala master oralne hirurgije i implantologije, nedaleko od Beča, no ljubav prema pjevanju bila je jača od svega.

Na ovogodišnjem Marko Polo festivalu, održanom u julu na Korčuli, Nika je prvi put javno zapjevala te odmah osvojila srca publike, ali i prvu nagradu stručnog žirija. Prethodno se četiri mjeseca aktivno pripremala na časovima pjevanja kod poznatog opernog pjevača Voljena Grpca.

– Imala sam veliku tremu, dok nisam stala na binu. Momentalno sam osjetila mir i opustila se, a ljudi su mi kasnije rekli da su imali osjećaj kao da ovo radim sto godina – govori Nika koja će paralelno razvijati obje karijere. Od utorka do subote radit će u porodičnoj ordinaciji “Studio Komadina” koja uspješno posluje već 30 godina, a u večernjim satima će zubarske alate zamijeniti mikrofonom.

PROČITAJTE JOŠ:  Nedim Botić: Kad duša strepi, zna se ko je smiri i izliječi

– Pjevanje je moja strast i želim ljudima dodirnuti duše, imati svoje pjesme i nešto promijeniti. Ostat ću posebna, skromna i uživati u svemu. Riječ unikatna u sebi sadrži moje ime, a to nije slučajnost, kroz smijeh ističe mlada pjevačica koju na Instagramu već prati gotovo 20 hiljada fanova, a njeno vrijeme tek dolazi.

Već krajem decembra izlazi njen drugi videospot za pjesmu čiji je autor Marko Tomasović, koji je komponovao više od 700 pjesama za najveće hrvatske izvođače. Nakon toga planira i jednu rock pjesmu za italijansko tržište koju je za nju napisao poznati pjevač Rodolfo Vitale s kojim se dogodila ljubav na prvo slušanje.

– Pjesma ima tešku, ali aktuelnu tematiku, a to je nasilje nad ženama. Htjela bih ukazati na taj problem, naročito onima koji su u, nažalost, toksičnim vezama, da nađu hrabrosti i maknu se od loših partnera, nerijetko narcisa i psihopata, kod kojih sve započinje poput bajkovitog sna, iz kojeg se nažalost moraju probuditi. Želim biti glas žena koje su zapele u takvim odnosima – zaključuje pjevačica.

- Advertisement -

NAJNOVIJE

MOŽDA VAS ZANIMA

Koncert u Sarajevu posvećen Kemalu Montenu

Tradicionalni Novogodišnji koncert Sarajevo Big Band i prijatelji ove...

Kojem kolegi u Sarajevu je Semir Cerić Koke skuhao bosansku kafu

Zeničanin Irdin Krnjić, koji je publici u Bosni i...

Njemačka uvodi zabranu, rizikujete kaznu ako vozite sa ovim gumama

Od oktobra 2024. godine Njemačka uvodi nova pravila u...

Baka zabranila kćerki i unuku da kod nje slave Božić jer ne vjeruju u Djeda Mraza

Jedna žena izazvala je pomutnju na Redditu nakon što...