Zmajevi pokazali da mogu: U Skenderiji pala Francuska

- Advertisement -

Košarkaška reprezentacija Bosne i Hercegovine je nakon dva produžetka priredila senzaciju i slavila pobjedu u Skenderiji protiv selekcije Francuske sa rezultatom 96:90 (28:14; 10:32; 19:5; 17:23; 7:7).

Košarkaški Zmajevi su sjajno otvorili prvu četvrtinu i u jednom trenutku imali čak nevjerovatnih +18, kada je rezultat glasio 24:6, sredinom prve četvrtine. Međutim, do kraja iste Francuzi su uspjeli da smanje prednost na 14 poena prednosti.

Druga četvrtina donijela je “tradicionalno” crnu rupu u igri naše selekcije. Loše rotacije u odbrani, statičnos u napadu dopuštanje previše lakih poena su doveli do čak 32 poena Francuza u drugoj četvrtini, dok smo mi postigli svega deset poena.. Na poluvrijeme se otišlo sa rezultatom 46:38 u korist gostiju.

U trećoj četvrtini Zmajevi su vratili igru iz prve četvrtine i uspjeli ponovo stići do prednosti protiv Francuske. Ono što je posebno impresivno bilo jeste odbrana naše selekcije, koja je dopustila dvega pet poena Francuzima u trećoj četvrtini. Na kraju ove dionice Zmajevi su imali +8 u Skenderiji.

Posljednja dionice igre se uglavnom igralo “poen za poen”, ali naša selekcija u posljednje minute ušla u sa pet poena prednosti. Međutim, Francuzi kroz slobodna bacanja se vraćaju u susret, a u samom finišu Fournier je zakucao za produžetke. Produžetke je obilježio mali broj poena, a sjajni Roberson je pogodio trojku na otvaranju istog.

PROČITAJTE JOŠ:  Muškarac koji je u Zagrebu ubio suprugu izvršio samoubistvo: Popio otrov

U finišu Jusuf Nurkić je nažalost dobio i peti faul, a to je donijelo četiri poena Goberta, koji je tako trideset sekundi prije kraja produžetka izjednačio rezultat na 83:83. U nastavku Lazić je promašio šut za tri poena, a Francuzi su imali pet sekundi za svoj napad, ali je Gobert prije tri sekunde prije kraja napravio faul u napadu. Pokušao je Musa sa pola terena, ali utakmica je samo otišla u drugi produžetak.

PROČITAJTE JOŠ:  U Sarajevu održan još jedan skup podrške Palestincima: Svijet spava i nakon 35.000 mrtvih u Gazi

U drugi produžetak ušli smo mi bez Nurkića, a Francuzi bez Goberta. Bolje otvaranje imali su Francuzi zahvaljujući slobodnim bacanjima, ali je Roberson sjajnim poenima kreirao tri poena prednosti za Zmajeve dvije minute prije kraja utakmice. Poirier je zakucavanjem smanjio prednost na samo poen razlike minutu prije kraja, ali je Kamenjaš odmah vratio poene na drugoj strani nakon promašaja Robersona za tri poena.

Ključni poen bila je trojka sjajnog Aleksandra Lazića koji je odigrao fenomenalno drugi produžetak i tako povećao prednost naše selekcije na šest poena razlike 25 sekundi prije kraja.

- Advertisement -

NAJNOVIJE

MOŽDA VAS ZANIMA

Lijepa vijest: Za samo 19 sati prikupljena sredstva za liječenje djevojčice Amine iz Bugojna

Zbog bolesti, 19-godišnja Amina Zjakić iz Bugojna potpuno je...

Podignuta optužnica protiv advokatice Vasvije Vidović

Tužiteljica iz Odsjeka za korupciju Tužiteljstva BiH, podigla je...

U Gornjim Živinicama pronađeno tijelo 50-godišnjeg muškarca

Policijskoj stanici Živinice, prijavljeno je da je u mjestu...

Otišao je veliki čovjek i humanista: Zbogom legendo

Sarajevo je izgubilo velikog humanistu. Svi oni koji nisu...

Od danas ponovo omogućene posjete KCUS-u

Posjete pacijentima u Kliničkom centru Univerziteta u Sarajevu (KCUS)...