Zidane otkrio da je iz Real Madrida otišao jer nije imao podršku čelnika kluba

- Advertisement -

Francuski fudbalski stručnjaka Zinedine Zidane otkrio je da je poziciju šefa stručnog štaba Real Madrida napustio zbog toga što mu rukovodstvo kluba nije pružilo potrebnu podršku u radu, prenosi Anadolu Agency (AA).

Zidane je u listu “AS“ objavio oproštajno pismo navijačima Real Madrida.

“Odlazim jer mi klub bije dao potrebnu podršku. Nisu pokazali povjerenje u vezi sa stvarima koje smo željeli raditi na srednjoročnom i dugoročnom planu“, poručio je Zidane.

Ističući kako veliki klub poput Reala mora voditi računa o rezultatima, ali i o humanosti i načinu života kojeg promovira, Zidane je poručio da aktuelno rukovodstvo tima sa “Santiago Bernabeua“ nije svjesno tih vrijednosti i dinamika.

PROČITAJTE JOŠ:  Ranko Debevec i Osman Mehmedagić izlaze iz pritvora

“Želim da se poštuje ono smo uradili. Svidjelo mi se to što sam krajem sezone imao odnos kluba i predsjednika kakav raniji treneri nisu imali. Danas, vijek trenera u velikim klubovima ne premašuje dvije sezone. Da bi taj trenerski vijek bio duži, neophodno je da međuljudski odnosi budu ispred novca, slave i svega drugog“, naveo je Zidane.

Zidane je dalje naveo kako mu je mnogo smetalo što je nakon svakog poraza čitao kako mu prijeti otkaz ako ne pobijedi sljedeću utakmicu.

PROČITAJTE JOŠ:  Drama u Konjicu: Pucao na automobil iz automatske puške, bježao policiji

“Bilo je to teško i cijeloj ekipi jer curenje takvih informacija u javnost je izazivalo negativnu atmosferu, sumnje i neslaganja unutar kluba“, naveo je Zidane i poručio da voli trenerski posao i da će nastaviti svoju karijeru.

Španski mediji javljaju da su tri fudbalska stručnjaka trenutno kandidati za poziciju šefa stručnog štaba Real Madrida i to Raul Gonzalez, Antonio Conte i Mauricio Pochettino.

- Advertisement -

NAJNOVIJE

MOŽDA VAS ZANIMA

U Beogradu preminuo učenik nakon incidenta u školi

U Srednjoj zanatskoj školi u Beogradu je 18. marta...

Dijaspora je u BiH prošle godine poslala 3,79 milijardi KM

Iz Centralne banke Bosne i Hercegovine su objavili podatke...

U Ustikolini prilikom sječe šume smrtno stradao 65-godišnjak

Policiji u Goraždu prijavljeno je da je jedna osoba...

Pekare “Manja” reagovale na izvještaj inspekcije o svinjetini u bureku koji se prodavao u Sarajevu

Povodom informacija Federalne uprave za inspekcijske poslove o prisustvu...