Željezničar ostvario važnu pobjedu protiv Posušja

- Advertisement -

Fudbaleri Željezničara su u osmom kolu Premijer lige Bosne i Hercegovine pobijedili Posušje rezultatom 2:1 i tako zabilježili drugu gostujuću pobjedu ove sezone. Sada Plavi imaju 12 bodova i nalaze se na četvrtom mjestu na tabeli dok je Posušje sedmo sa osam bodova.

Željezničar je poveo iz prve prave prilike. Luka Malić je ubacio iz slobodnjaka sa desne strane, a Dženan Haračić sjajnim udarcem glavom matirao Luku Kukića za vodstvo Plavih. Četiri minute kasnije mogli su Plavi udvostručiti vodstvo, no Haračićev udarac glavom je zaustavio golman Posušja da bi u 25. minuti Brković veoma dobro prošao po desnoj strani i ubacio u sredinu za Milanovića čiji udarac zaustavlja Bender.

U 27. minuti susreta su Plavi mogli postići drugi pogodak. Santos je izveo korner, lopta pogodila Drinu i došla do Haračića čiji je udarac glavom iz neposredne blizine zaustavio Kukić. Pokušao je Krišto nakon ubacivanja iz kornera Brkovića u 31. minuti susreta vratiti stvari na početak, no udarac glavom stopera domaćeg tima je završio preko gola golmana sarajevskog sastava, prenosi Sport1.oslobodjenje.ba.

PROČITAJTE JOŠ:  Šta se dešavalo u Mostaru?

Zvonimir Begić je u 33. minuti dalekometnim šutem pokušao ugroziti golmana Željezničara, no Josip Bender je sigurno zaustavio njegov udarac baš kao i Slobodana Milanovića minutu kasnije. Plavi su udvostručili prednost u 41. minuti utakmice. Amoah je sjajno prošao pored Pavlovića i ubacio za Haračića koji glavom matira Kukića i postavlja konačan rezultat prvog dijela.

Posušje je drugi dio otvorilo prilikom Horića iz 57. minute susreta, no njegov udarac je sjajno zaustavio Bender, te je ostalo 2:0 za Plave da bi pet minuta kasnije pokušao Amoah, no Kukić je zaustavio njegov udarac. Posušje je uspjelo smanjiti rezultat u 71. minuti susreta. Slobodan Milanović je izveo slobodan udarac, a Josipa Bendera savladao napadač domaćih Pavković.

Slobodan Milanović je u 77. minuti susreta imao veliku priliku, no njegov udarac je zaustavio pored gola Josipa Bendera da bi tri minute kasnije golman Željezničara zaustavio Pavkovića. U 92. minuti Posušje je opasno zaprijetilo golu Plavih, ali je u presudnom momentu dobro reagovao Luka Malić i spasio Želju što je bilo posljednje uzbuđenje na utakmici, te je Željezničar slavio važnu gostujuću pobjedu.

PROČITAJTE JOŠ:  Potraga u Zenici: Dječaka udario kombijem pa pobjegao

Stadion: Mokri dolac. Gledatelja: 1.000. Sudija: Petrović Dragan (Banjaluka). Žuti kartoni: Pavlović, Lučić, Bešlić, Horić (Posušje), Haračić, Galić (Željezničar). Strijelci: 0:1 – Haračić (12), 0:2 – Haračić (41), 1:2 – Pavković (71).

Posušje: Kukić, Brković (60. Vukoja), Milanović, I. Bešlić (83. D. Begić), Krišto, Hanuljak, Pavlović (46. L. Begić), Z. Begić (76. Šilić), Pavković, Lučić (46. Dadić), Horić. Trener: Ferdo Milin.

Željezničar: Bender; Galić, Kosorić, Drina, Malić; Hajdarević, Hodžić, Beća (75. Bekrić); Amoah (66. Gasal), Santos (89. Štilić) i Haračić (75. Beganović). Trener: Edis Mulalić.

- Advertisement -

NAJNOVIJE

MOŽDA VAS ZANIMA

Ove godine na hadž putuje 2.225 državljana BiH

U organizaciji Ureda za hadž i umru Islamske zajednice...

Zbog kvara ne rade trolejbusi na relaciji Dobrinja – Hrasno

Zbog oštećenja trolejbuske kontakt mreže na Mojmilu, trolejbusi u...

Od Ibrahima Hadžibajrića oduzeti stan i garaža u Sarajevu

Po naredbi Kantonalnog suda u Sarajevu, danas su zaplijenjeni...

Pojedine novčanice od 10, 20, 50 i 100 KM se povlače iz opticaja

Centralna banka Bosne i Hercegovine povlači iz opticaja novčanice...

Stravičan slučaj u Zenici: Policiji prijavljeno silovanje 16-godišnjakinje u parku pored škole

Informaciju o zastrašujućem slučaju u Zenici zgrozile su bh....