Završetak radova na Koševu se očekuje krajem oktobra: Pogledajte kako izgleda trenutno

- Advertisement -

U sklopu projekta “Potpuna rekonstrukcija glavnih terena na stadionima Premijer lige BiH”, radovi na Olimpijskom stadionu “Asim Ferhatović Hase” u Sarajevu odvijaju se već mjesec dana, a iz FK Sarajevo za Klix.ba su kazali da su od Nogometnog saveza BiH dobili uvjerenje da će biti okončani u predviđenom roku do kraja oktobra.

Na stadionima u Sarajevu, Banjoj Luci, Mostaru i Tuzli bit će postavljena savremena hibridna podloga po UEFA standardima, a projekt se finansira iz UEFA programa HatTrick, vlastitih sredstava NS BiH, dok su u realizaciji ovog kapitalnog projekta uključeni i klubovi Premijer lige BiH i lokalne zajednice.
S obzirom da se rekonstrukcija terena na stadionu Fudbalskog kluba Velež u Vrapčićima, koja je trebala biti okončana do 5. augusta još se ne nazire, a prekoračen je i rok za završetak radova na rekonstrukciji glavnog terena Gradskog stadiona Tušanj u Tuzli, provjerili smo kakva je situacija na Koševu.

“Prema informacijama koje smo mi kao klub dobili od Nogometnog saveza BiH, odnosno izvođača radova, radovi napreduju očekivanim / planiranim tempom i završetak se očekuje najkasnije do kraja oktobra”, kazali su nam iz FK Sarajevo, koji svoje domaće utakmice igra na zamjenskom stadionu na zeničkom Bilinom polju.

PROČITAJTE JOŠ:  Užas u Srbiji: Muškarac na šetalištu izvukao pištolj pa pucao sebi u stomak

Osim stadiona Koševo, ugovorom je obuhvaćena prva faza radova u 2022. godini za još četiri stadiona – Gradski stadion Banja Luka, stadion Tušanj Tuzla, stadion “Rođeni” Mostar i Stadion Pod Bijelim brijegom u Mostaru.

Za kraj recimo i da do objave ovog teksta redakcija portala Klix.ba nije dobila odgovor na pitanje upućeno Nogometnom savezu BiH.

- Advertisement -

NAJNOVIJE

MOŽDA VAS ZANIMA

Udruženje Pomozi.ba pokrenulo apel za liječenje Fojničanke Hašeme Huzbašić koja ima tumor

Udruženje Pomozi.ba pokrenulo je apel za liječenje Hašeme Huzbašić...

1. i 2. maj će biti neradni dani u Federaciji BiH

Srijeda i četvrtak, 1. i 2. maj 2024., bit...

Saobraćajna nesreća u Banjoj Luci: Povrijeđena žena

Večeras se u Banjoj Luci dogodila saobraćajna nesreća u...

Nesreća u Banjoj Luci: Radnik pao sa zgrade, teško je povrijeđen

Radnik V. S. iz Banja Luke teško je povrijeđen...