Za njegovo prezime nikada se nije “zalijepilo” ništa nesportsko: Marko Topić kandidat za sportskog direktora FK Sarajevo

- Advertisement -

Goran Sablić od ponedjeljka nije trener FK Sarajevo. Osim prvog šefa struke čelnici Bordo tima su u potrazi za sportskim direktorom. Kako saznajemo, jedan od ozbiljnijih kandidata je Marko Topić, bivši reprezentativac BiH.

Piše:Edin Isanović

Samo istinska vrijednost može opstati unatoč brojnim iskušenjima. Marko Topić to sigurno jeste. Omiljen kod navijača nacionalnog tima i jedan je od rijetkih Hrvata koji je sredinom 90-tih odlučio da igra za reprezentaciju BiH.

PROČITAJTE JOŠ:  Uhapšen muškarac koji je pucao na Kovačima

Inače, Marko je iz Oštre Luke pored Orašja. Kasnije je za državni tim igrao bez kalkulacija. Ništa mu nije bilo strano: trčati, uklizati, pohrvati se, skočiti, raspaliti po lopti, zatreba li – i po nogama. Često bi rekao – sve za BiH. Nekadašnji nogometni reprezentativac BiH, u januaru ove godine, postao vlasnik UEFA ”PRO” licence Centra za edukaciju pri Nogometnom savezu BiH.

”U teškim trenucima igrao sam ponosno za BiH”, često je naglašavao Topić.

PROČITAJTE JOŠ:  Požar u sarajevskom naselju: Na terenu dva vatrogasna vozila

Inače, Marko je prije nekoliko godina bio trener napadača u švicarskom Sionu, a tada je prvi šef struke ovog kolektiva bio Admir Smajić. Ono što mu može biti još dodatni plus kod navijača tima sa Koševa jeste činjenica da je često naglašavao kako u BiH navija za FK Sarajevo. Također, za njegovo prezime nikada se nije “zalijepilo” ništa nesportsko.

- Advertisement -

NAJNOVIJE

MOŽDA VAS ZANIMA

Požar u sarajevskom naselju: Na terenu dva vatrogasna vozila

U večernjim satima došlo je do požara u sarajevskom...

Slučaj nestale djevojčice Danke Ilić: Ko su uhapšeni u akciji FUP-a u Hadžićima?

Od izvora bliskih istrazi saznali smo imena uhapšenih u...

U Beogradu preminuo učenik nakon incidenta u školi

U Srednjoj zanatskoj školi u Beogradu je 18. marta...

Dijaspora je u BiH prošle godine poslala 3,79 milijardi KM

Iz Centralne banke Bosne i Hercegovine su objavili podatke...