Višestruki šampion BiH otišao autobusom i briljirao u Beogradu

- Advertisement -

Višestruki šampion Bosne i Hercegovine u snukeru, Mario-Željo Milošević imao je izvrstan nastup na prvom turniru „Balkan Snooker lige“ koji se odigrao u Beogradu.

U Beograd je otišao sam, autobusom, i savladao je neke od najjačih igrača regiona, a na kraju umalo stigao i do potpunog trijumfa jer je u finalu poražen s minimalnih 4:3.

Pravo na učešće imali su samo najbolje rangirani igrači iz Bosne i Hercegovine, Srbije i Hrvatske.

Najjača imena regionalnog snookera ukrstila su svoje štapove na ukupno pet profesionalnih snooker stolova u novootvorenom i možda najljepšem klubu u regiji – „Mister S“, vlasnika Marka Stoiljkovića, odnedavno i certificiranog trenera WPBSA.

Ljubitelji snookera mogli su uživati u sjajnoj igri regionalnih velikana snookera kao što su Tin Venos – višestruki državni prvak Hrvatske, osvajač Beograd Opena kao i Zagreb Opena, ponajbolji igrač u regiji, Filip Bermanec – jedan od najboljih igrača snookera iz Hrvatske, zatim Marko Stoiljković – višestruki državni prvak iz Srbije kao i Saša Stojanović, Kenan Terzić – višestruki državni prvak Bosne i Hercegovine i Mario Željo Milošević – aktuelni državni šampion BiH, Demirel Pirić, Mirnes Mujić i Robert Kovačević – nekadašnji viceprvak BiH kao i Edin Kovačević, sva četvorica iz Tuzle te Adis Burak, aktuelni viceprvak Carlsberg snooker lige BiH iz Bugojna.

PROČITAJTE JOŠ:  Euforija pred utakmicu BiH i Ukrajina: Zeničke ulice pune štandova s navijačkim rekvizitima

To su samo neka od imena koja su učestvovala u najprestižnijem takmičenju ove vrste u regiji.

Da je ozbiljan kandidat za mjesto na finalnom stolu, Milošević je dokazao pobjedivši rezultatom 4:1 izvrsnog Filipa Bermaneca iz Hrvatske. U polufinalu čekao ga je sjajni Tin Venos.

Milošević je briljirao u polufinalu i pobijedio Venosa, 4:2, te osigurao finale ovog prestižnog turnira.

Sa druge strane, ne smijemo izostaviti višestrukog državnog prvaka BiH, Kenana Terzića koji je sjajnom igrom došao do polufinala te je izgubio rezultatom od 4:0 od na kraju i osvajača ovog turnira, višestrukog državnog prvaka Srbije Saše Stojanovića.

U prepunoj sali snooker kluba „Mister S“ odigran je finalni meč između Miloševića i Stojanovića.

PROČITAJTE JOŠ:  Poljska nakon penala savladala Vels i postala posljednji učesnik Eura 2024

Stojanović je došao do vodstva 3:1 i izgledalo je kako Milošević neće imati snage da se odupre. Ipak, naš igrač je osvojio dva naredna frejma praveći velike brejkove, te stigao do odlučujućeg sedmog.

Više koncentracije ipak je imao Stojanović koji je na kraju došao do trofeja.

Drugo kolo turnira igrat će se u novembru u Sarajevu, u klubovima Mercur i Union Jack. Svi odigrani mečevi, kao i rezultati Balkan snooker lige mogu se pogledati putem web stranice snookeron.com.

–   Čestitam organizatorima u Beogradu na izvanredno organizovanom turniru, toploj dobrodošlici, sjajnoj igri i još boljem druženju. Pohvale za Kenana Terzića koji je prije par godina ovaj projekat pokrenuo sa entuzijastima iz Srbije i Hrvatske i mislim da će ovo takmičenje koje već ima tradiciju dobiti još veće interesovanje od strane igrača snookera u regiji – rekao je Zijad Redžić direktor snooker lige BSSFBiH.

- Advertisement -

NAJNOVIJE

MOŽDA VAS ZANIMA

Lana Pudar i Nemanja Bilbija najbolji sportisti Mostara

Plivačica Lana Pudar i nogometaš Nemanja Bilbija proglašeni su...

Goran Ivanišević nije više trener Novaku Đokoviću

Skoro petogodišnja saradnja Novaka Đokovića i Gorana Ivaniševića završena...

Poljska nakon penala savladala Vels i postala posljednji učesnik Eura 2024

Nakon što su Gruzijci boljim izvođenjem penala savladali Grke...

Sjajan nastup plivačkih reprezentativaca BiH u Beogradu

U organizaciji Plivačkog savezu Srbije na bazenu "Milan gale...

Historijska vožnja Elvedine Muzaferije: Prva skijašica na završnom finalu spusta u Svjetskom kupu

Najbolja bosanskohercegovačka skijašica Elvedina Muzaferija okončala je fenomenalnu sezonu...