(VIDEO) Scena na US Openu: Izgubio, pa počeo divljati i bacati stvari okolo

- Advertisement -

Nik Kirjos nije uspio da dođe do polufinala US Opena, a u njegovu odbranu djeluje da je imao povredu zbog koje nije bio na maksimumu. Ipak, ponašanje nakon poraza je nedopustivo…

Kada je Rafael Nadal eliminisan sa US Opena činilo se da velike šanse za trofej na grend slemu ima Nik Kirjos, finalista Vimbldona, međutim zaustavljen je u četvrtfinalu. Djelovalo je da je veliki favorit u duelu sa Karenom Hačanovim, međutim teniser iz Rusije je slavio u pet setova (7:5, 4:6, 7:5, 6:7, 6:4) i stigao do polufinala u Njujorku, gdje će preko Kaspera Ruda pokušati da dođe i do svog prvog grend slem finala.

Meč je trajao čak tri sata i 41 minut, a čim su se Kirjos i Hačanov, koji se inače ne vole, pozdravili na mreži – Australijanac je počeo da divlja zbog poraza koji mu je pao baš teško.

PROČITAJTE JOŠ:  Kod Mostara se prevrnuo automobil, povrijeđene dvije osobe

Kirjos je prvo tri puta “olupao” reket o beton, da bi mu i to bilo malo – tako da je iz torbe izvadio rezervni i njega takođe polomio. Zbog toga ga sigurno čeka i novčana kazna, međutim ako ništa sebi je bar na trenutak “izbio stres” pošto je na nečemu morao da se iskali, a bolje na reketu nego na Hačanovu.

Njih dvojica imaju historiju za vrijeme pandemije kada je Hačanov pokušavao da “smiri” Kirjosa dok je komentarisao pogrdnim rečima Matsa Vilandera, ali kada nije uspio Rus mu je rekao “pročitaj par knjiga, pa preispituj moj intelekt”.

PROČITAJTE JOŠ:  Važna vijest za vozače: Tokom noći se zatvara dionica autoputa A-1 kod Sarajeva

Podsjetimo, Kirjos je na US Openu izbacio šampiona Danila Medvedeva, dok je od najvećih favorita još u prvom kolu eliminisan Stefanos Cicipas. Tako su sa jedne strane ostali samo Hačanov i Rud, dok se na drugoj strani za polufinale bore Rubljov i Tijafo, odnosno Alkaraz i Siner. Neko od njih šestorice biće osvajač US Opena.

Ujedno, od rezultata na ovogodišnjem US Openu zavisi i poredak na ATP listi od ponedeljka, prenosi Mondo.rs.

- Advertisement -

NAJNOVIJE

MOŽDA VAS ZANIMA

Ove godine na hadž putuje 2.225 državljana BiH

U organizaciji Ureda za hadž i umru Islamske zajednice...

Zbog kvara ne rade trolejbusi na relaciji Dobrinja – Hrasno

Zbog oštećenja trolejbuske kontakt mreže na Mojmilu, trolejbusi u...

Od Ibrahima Hadžibajrića oduzeti stan i garaža u Sarajevu

Po naredbi Kantonalnog suda u Sarajevu, danas su zaplijenjeni...

Pojedine novčanice od 10, 20, 50 i 100 KM se povlače iz opticaja

Centralna banka Bosne i Hercegovine povlači iz opticaja novčanice...

Stravičan slučaj u Zenici: Policiji prijavljeno silovanje 16-godišnjakinje u parku pored škole

Informaciju o zastrašujućem slučaju u Zenici zgrozile su bh....