Večeras 147. najveći bh. derbi: Bordo ili plavi tim?

- Advertisement -

Dvije utakmice fudbalske Premijer lige Bosne i Hercegovine na rasporedu se danas. U centru pažnje je najveći bh. derbi, susret između Željezničara i Sarajeva.

Plavi i bordo tim će 147. put odmjeriti snage, a meč će biti odigran na stadionu Grbavica s početkom od 20 sati, prenosi Radiosarajevo.ba.

“Čeka nas teška, zahtjevna i posebna utakmica, pogotovo za nas koji smo se tu rodili. Ova utakmica zaslužuje i veću pažnju i posebnu pripremu. Glava mora biti hladna i moramo isključiti emocije, fokusirati se na igru i isključiti sve faktore koji te odvode od igre. Nadam se da će svi na terenu biti na nivou, uključujući i ljude koji dijele pravdu.

PROČITAJTE JOŠ:  Željezničar i Sarajevo podijelili bodove: Derbi obilježila čak tri crvena kartona

Ove utakmice se igraju i s vrućim srcem, a prethodni dueli su pokazali da ovdje situacija na tabeli ništa ne znači. To pokušavam prenijeti igračima, kojima pokušavam dočarati da se ova utakmica igra kao da ti je zadnja. Hladne glave i vruća srca – ako se tu dobro fokusiramo, to bi mogao biti recept za ovu utakmicu”, rekao je u najavi utakmice trener Željezničara Edis Mulalić.

S druge strane, njegov kolega na klupi Sarajeva Feđa Dudić je izjavio:

“Sigurno da mi je čast što ću u jednoj takvoj utakmici predvoditi Sarajevo. To ostane negdje zapisano. Znam koliko navijačima znači. Nije kao svakao druga, ali mi se zaista pripremamo na način da ova utakmica nosi tri boda kao i svaka ostalih. Na treningu nema pretjeranog uzbuđenja, na miru pripremamo utakmicu.

PROČITAJTE JOŠ:  VSTV BiH imenovao nosioce pravosudnih funkcija

Drago mi je da smo zadnju utakmicu odigrali na nivou, ali naravno da nismo zadovoljni rezultatom. Vratili smo igru i samopouzdanje iz prethodna tri kola, onda se i imamo čemu nadati u predstojećoj utakmici”.

Sarajevski klubovi sezonu su počeli u promjenjivoj formi. Željezničar ima osam, a Sarajevo 10 bodova nakon šest odigranih kola. Ovaj derbi bi za oba tima mogao biti prekretnica u prvom dijelu sezone.

Drugi današnji duel, u terminu od 17 sati, igraju Borac i Leotar.

- Advertisement -

NAJNOVIJE

MOŽDA VAS ZANIMA

Ove godine na hadž putuje 2.225 državljana BiH

U organizaciji Ureda za hadž i umru Islamske zajednice...

Zbog kvara ne rade trolejbusi na relaciji Dobrinja – Hrasno

Zbog oštećenja trolejbuske kontakt mreže na Mojmilu, trolejbusi u...

Od Ibrahima Hadžibajrića oduzeti stan i garaža u Sarajevu

Po naredbi Kantonalnog suda u Sarajevu, danas su zaplijenjeni...

Pojedine novčanice od 10, 20, 50 i 100 KM se povlače iz opticaja

Centralna banka Bosne i Hercegovine povlači iz opticaja novčanice...

Stravičan slučaj u Zenici: Policiji prijavljeno silovanje 16-godišnjakinje u parku pored škole

Informaciju o zastrašujućem slučaju u Zenici zgrozile su bh....