Vasoski: Očekujem agresivan Željezničar, derbi svima mnogo znači

- Advertisement -

Stadion Grbavica sutra će biti domaćin derbija Željezničara i Sarajeva, koji će biti odigran u okviru 21. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine.

Trener Sarajeva Aleksandar Vasoski rekao je na današnjoj konferenciji za medije da zna šta ovaj meč znači za nogomet u BiH i navijače sarajevskih rivala, te ističe da u ovakvom meču nema favorita.

– Svjesni smo da nema favorita, ali mogu obećati navijačima da ćemo dati sve od sebe. Ne mogu znati da li će to biti dovoljno za pobjedu. Morat ćemo biti bolji od protivnika 90 minuta – kazao je Vasoski.

Šef struke FK Sarajevo odmarao je nekoliko igrača za ovaj meč, pa će na raspolaganju imati Daniela Avramovskog, a moguće je da će i Adnan Šećerović biti u konkurenciji.

PROČITAJTE JOŠ:  Filmska pljačka u Palati Srbije: Lopovi ukrali 43.000 državnih odlikovanja

Kako je kazao, gledao je ekipu Željezničara u meču protiv Veleža. Očekuje da će sutrašnji protivnik Sarajeva, kao i u meču protiv Veleža, igrati veoma agresivno, ali naglašava da su njegovi igrači spremni na to.

– Željezničar igra visok presing, mnogo trče i mi moramo biti spremni na takvu igru. Teren na Grbavici je odličan i vjerujem da je to naša prednost jer mi uvijek igramo za pas više. Morat ćemo uspostaviti našu igru i oduprijeti se igri protivnika – rekao je trener.

Smatra da je Sarajevo trenutno u blagoj prednosti jer je slavilo na posljednje dvije utakmice, dok je Željezničar izgubio od Veleža. Zadovoljan je kako Sarajevo igra, pogotovo u defanzivi, međutim želi poboljšati napadački učinak svog tima.

PROČITAJTE JOŠ:  Ogorčeni rudari stigli u Sarajevo: Ramazan je, naši ljudi nemaju šta jesti

Defanzivac Sarajeva Amer Dupovac očekuje dobru utakmicu i nada se dobrom rezultatu. Kao i trener, očekuje agresivnu igru protivnika.

– Spremni smo za utakmicu. Za ovo se živi. Nakon dva loša, očekuje nas dobar teren na Grbavici i radujemo se tome. Mnogo nam znače i dvije pobjede pred derbi – rekao je Dupovac.

Dodao je da su se novi igrači u dresu Sarajeva pokazali kao pojačanja, pogotovo što su trojica od njih pet i ranije nosili dres “bordo” kluba i upoznati su s Premijer ligom BiH.

- Advertisement -

NAJNOVIJE

MOŽDA VAS ZANIMA

Požar u sarajevskom naselju: Na terenu dva vatrogasna vozila

U večernjim satima došlo je do požara u sarajevskom...

Slučaj nestale djevojčice Danke Ilić: Ko su uhapšeni u akciji FUP-a u Hadžićima?

Od izvora bliskih istrazi saznali smo imena uhapšenih u...

U Beogradu preminuo učenik nakon incidenta u školi

U Srednjoj zanatskoj školi u Beogradu je 18. marta...

Dijaspora je u BiH prošle godine poslala 3,79 milijardi KM

Iz Centralne banke Bosne i Hercegovine su objavili podatke...