Ujedinjene nacije prekinule saradnju sa Šarapovom

- Advertisement -

Ujedinjene nacije su nakon devet godina saradnje suspendovale status Marije Šarapove kao ambasadora dobre volje zbog toga što je pala na doping testu na Australian Openu u januaru ove godine

Program razvoja Ujedinjenih nacija (UNDP) prekinuo je dugogodišnju saradnju sa Marijom Šarapovom, nakon što je ruska teniserka priznala da je pala na redovnoj doping kontroli i bila pozitivna na nedozvoljeni lijek meldonijum, prenosi Anadolu Agency (AA).

PROČITAJTE JOŠ:  Šta se dešavalo u Mostaru?

Ujedinjene nacije su nakon devet godina saradnje suspendovale status Marije Šarapove kao ambasadora dobre volje zbog toga što je pala na doping testu na Australian Openu u januaru ove godine.

“U svjetlu nedavnih priznanja Šarapove, prošle smo sedmice suspendovali njenu ulogu ambasadora dobre volje i ostale planirane aktivnosti sve dok je istraga u toku”, saopćeno je iz ove organizacije.

PROČITAJTE JOŠ:  (VIDEO) Pogledajte kako je otpjevana Grbavica pred derbi Željezničara i Sarajeva

UNDP, koji se bori za iskorenjivanje siromaštva i nejednakosti, zajedno sa Šarapovom je radio na pomoći preživjelima nesreće u Černobilu 1986. godine.

“Ostajemo zahvalni Mariji Šarapovoj u našem radu, posebno u vezi oporavka nuklearne katastrofe u Černobilu”, poručili su iz UNDP-a.

Nedavno su i kompanije Nike i TAG Heuer raskinule dugogodišnje sponzorske ugovore Šarapovom nakon njenog priznanja koje je uznemirilo svijet tenisa.

- Advertisement -

NAJNOVIJE

MOŽDA VAS ZANIMA

“Leptir bez krila” osvojio zlatnu medalju: Ismail Barlov je prvak Evrope

Ismail Barlov, paraplivački reprezentativac Bosne i Hercegovine osvojio je...

Željezničar i Sarajevo podijelili bodove: Derbi obilježila čak tri crvena kartona

Fudbaleri Željezničara i Sarajeva podijelili su bodove u 152....

(VIDEO) Pogledajte kako je otpjevana Grbavica pred derbi Željezničara i Sarajeva

Pred početak utakmice između Željezničara i Sarajeva, koja se...

Šta se dešavalo u Mostaru?

Mostarski derbi imao je vatren uvod, kada je prije...