UEFA: Otvaranje i finale EURO 2016 na Stade de France

- Advertisement -

Finalna i utakmica otvaranja Evropskog fudbalskog prvenstva u Francuskoj 2016. godine odigrat će se na Stade de France u Saint Denisu, predgrađu Pariza, objavili su Fudbalski savez Francuske i Evropska fudbalska asocijacija (UEFA), javlja Anadolu Agency (AA).

Organizatori narednog šampionata saopćili su danas da će EURO 2016, na kojem će se odigrati 51 meč, biti otvoren susretom 10. juna sa početkom u 21 sati. Finale će biti održano u istom terminu mjesec kasnije, 10. jula.

Polufinalne utakmice odigrat će se u Lyonu i Marseilleu. Prvi polufinalni susret je 6. jula od 21 sati na Stade de Lyon, a drugi na Velodromeu dan poslije (21).

Grupna faza prvenstva igrat će se od 10. do 22. juna, u kojoj će svakog dana biti tri meča u terminima od 15, 18 i 21 sati. Učesnici prve faze takmičenja bit će razvrstani u šest grupa sa po četiri selekcije. Iz svake grupe plasman u osminu finala osigurat će po dvije prvoplasirane reprezentacije. Pridružit će im se i četiri najbolja trećeplasirana državna tima. Odlukom Francuskog saveza i UEFA, sve reprezentacije u grupnoj fazi utakmice će igrati u različitim gradovima.

Susreti osmine finala zakazani su za 24, 25. i 26. juni, a četvrtfinala 30. juna te u prva tri dana jula. Evropsko prvenstvo u Francuskoj igrat će se u deset gradova, a to su: Bordeaux, Lens, Lille, Lyon, Marseille, Nice, Paris, Sain Denis, Saint-Etienne i Toulouse. Prvi put u historiji na EURO-u će nastupiti 24 reprezentacije.

- Advertisement -

NAJNOVIJE

MOŽDA VAS ZANIMA

Lana Pudar i Nemanja Bilbija najbolji sportisti Mostara

Plivačica Lana Pudar i nogometaš Nemanja Bilbija proglašeni su...

Goran Ivanišević nije više trener Novaku Đokoviću

Skoro petogodišnja saradnja Novaka Đokovića i Gorana Ivaniševića završena...

Poljska nakon penala savladala Vels i postala posljednji učesnik Eura 2024

Nakon što su Gruzijci boljim izvođenjem penala savladali Grke...

Sjajan nastup plivačkih reprezentativaca BiH u Beogradu

U organizaciji Plivačkog savezu Srbije na bazenu "Milan gale...

Historijska vožnja Elvedine Muzaferije: Prva skijašica na završnom finalu spusta u Svjetskom kupu

Najbolja bosanskohercegovačka skijašica Elvedina Muzaferija okončala je fenomenalnu sezonu...