UEFA Evropa liga: Oba meča Partizana i Bešiktaša bez gostujućih navijača

- Advertisement -

Fudbalski klub Partizan je danas saopćio da će obje utakmice play-offa kvalifikacija za Ligu Evrope, u Beogradu i u Istanbulu, protiv turske ekipe Bešiktaša biti igrane bez gostujućih navijača, javlja Anadolu Agency (AA).

“Dvomeč između FK Partizan i FK Bešiktaš je od strane UEFA proglašen mečom visokog rizika. U skladu sa tom procjenom dogovoreno je da na obje utakmice u Beogradu i u Istanbulu nema gostujućih navijača. Po tom dogovoru, ulaznice za gostujući sektor na stadionu Partizana neće biti puštene u prodaju. Isto će važiti i za gostujući sektor stadiona Bešiktaša”, navodi se u saopćenju FK Partizana.

PROČITAJTE JOŠ:  Preminuo O.J. Simpson, velikan američkog fudbala kome se sudilo za dvostruko ubistvo

Napomenuli su i da će ulaznice za utakmicu u Beogradu biti moguće kupiti samo uz lična dokumenta, maksimalno četiri uz jedan lični dokument. Ulaznice neće moći da kupe državljani Turske, kao i osobe za koje se procjeni da su navijači Bešiktaša.

“Takođe je veoma važno napomenuti da osobama sa obilježjima gostujućeg kluba, neće biti dozvoljen ulaz stadionima, kako u Beogradu, tako i u Istanbulu, čak i u slučaju da posjeduju ulaznice za utakmicu. Molimo navijače Partizana da se ponašaju u skladu sa bezbjednosnim preporukama, poštuju protivnika na terenu, navijaju fer i sportski, kao i da učine maksimalni napor da prolazi i stepeništa na stadionu budu prohodni sve vreme, posebno imajući u vidu da su kazne koje je klub platio prethodnih godina, samo za neprohodne prolaze i blokirana stepeništa ogromne i mjere se u stotinama hiljada eura”, dodaje se u saopćenju.

PROČITAJTE JOŠ:  Na Ilidži svečano otvoren Evropski kup u kickboxingu, učestvuje 1.000 boraca iz 20 zemalja

Beogradski meč između Partizana i Bešiktaša na programu je u četvrtak, 23. avgusta, u 20.30 sati. Revanš je sedam dana kasnije u Istanbulu.

- Advertisement -

NAJNOVIJE

MOŽDA VAS ZANIMA

Željezničar i Sarajevo podijelili bodove: Derbi obilježila čak tri crvena kartona

Fudbaleri Željezničara i Sarajeva podijelili su bodove u 152....

(VIDEO) Pogledajte kako je otpjevana Grbavica pred derbi Željezničara i Sarajeva

Pred početak utakmice između Željezničara i Sarajeva, koja se...

Šta se dešavalo u Mostaru?

Mostarski derbi imao je vatren uvod, kada je prije...