Sport

Tomislav “The Beast” Spahović: Meni je svejedno s kim se borim

0

Najbolji bosanskohercegovački MMA borac Tomislav “The Beast” Spahović kazao je u intervjuu za Fenu da se osjeća odlično i da nema povreda, te da je u vrhunskoj formi, što će se i vidjeti na FFC 19 koji će biti održan 18. septembra u austrijskom gradu Linzu.

Pripreme za meč idu svojim tokom, odradio sam cijeli trening kamp kako treba. Ništa nisam prepustio slučaju, spremao sam se u Zagrebu u American Top Teamu (ATT), kao i s mojom ekipom u Sarajevu. Fizički i psihički sam spreman i jedva čekam borbu – poručuje Spahović.

Njegov protivnik u Linzu trebao je biti Nijemac Nickolai Salchow, koji je otkazao borbu iz nepoznatih razloga.

– Ovo je već treći put da se naša borba odgađa. Salchow je dva puta otkazao iz nepoznatih razloga, a borbu u Sofiji otkazao sam ja, zbog povrede koljena, međutim, tada je bio otkazan i cijeli događaj – pojašnjava Spahović, dodajući da “ako je Salchow već zakazao borbu, onda treba i da se bori, a ne da 20 dana prije borbe otkazuje.”

To je, kaže, kukavički, i Salchow vjerovatno neće više imati priliku da se bori u FFC-u.

– Meni je svejedno s kim se borim. Bitno mi je samo da imam što bolje protivnike i da osvojim titulu u FFC-u – ističe “The Beast.”

Na pitanje da li zna ko će mu biti slijedeći protivnik, kaže da još ne zna, te da će tu informaciju proslijediti kad je bude imao.

– Cijeli FFC roster boraca poluteške kategorije dobrim dijelom odbio je borbu protiv mene. Za sada nemam informaciju ko bi mogao biti moj protivnik, ali navodno imaju protivnika za mene, a za par dana saznaću i njegovo ime – kaže najbolji bh. MMA borac i naglašava da je njemu bitno da je psihički i fizički spreman, te da je manje važno ko će biti s njim u ringu.

Naravno, dodaje, bolje je znati dva mjeseca ranije s kim će se boriti, ali napominje da ovo nije prvi put da mu se dešava tako nešto, jer su borci već otkazivali borbe s njim, uvijek iz nepoznatih razloga.

– Time samo meni dižu cijenu, a sebi je spuštaju – smatra Spahović.

Ističe da mu je fokus da prvo pobijedi u borbi koja slijedi, a u to, kako je rekao, nimalo ne sumnja jer je optimist, te da je, ako pobijedi, slijedeća borba za titulu FFC-a.

LIFE:  (VIDEO) Jako nevrijeme pogodilo Sarajevo: kiša popraćena grmljavinom

– To mi je trenutno glavni cilj, da osvojim titulu FFC-a i da donesem pojas u svoj matični klub ATT, kao i u moj rodni grad Sarajevo. To će, naravno, biti i veliki korak u mojoj karijeri – ističe.

Kaže da mu mnogo znači što je postao član ATT-a, te da mu odgovora što je sjedište ATT-a za Evropu otvoreno u Zagrebu, jer mu je prilično blizu.

– Na otvorenju u Zagrebu bio je i glavni trener i suvlasnik ATT-a Conan Silveira, koji je od toliko boraca izabrao mene da budem član njihovog tima.To znači da je prepoznao moje kvalitete, čim me je pozvao da budem član ATT-a, koji je jedan od vodećih trening kampova u svijetu. Biti dio takvog tima, zaista predstavlja veliku čast – smatra Spahović.

Zaključio je da je postigao ogroman napredak kroz treninge u ATT-u, te da je to bitno za njegove naredne borbe i karijeru, tako da je članstvo u ATT-u, po njegovom mišljenju, bio pun pogodak u pogledu njegove karijere.

Ovaj istaknuti bh. borac do sada je u karijeri u MMA imao sedam pobjeda, četiri poraza i jednu diskvalifikaciju, a u hrvanju je osvojio više od 100 medalja. Četiri poraza, kako je rekao, desila su se na početku njegove karijere, poslije čega je ostvario niz od pet pobjeda. /MI2/


You may also like

Comments

Leave a reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.