Tandem koji je uspješno radio u švicarskom Sionu: Admir Smajić i Marko Topić kandidati za klupu Željezničara

- Advertisement -

Odlaskom Amara Osima, klupa Željezničara ostala je prazna. Upravni odbor tima sa Grbavice će do utorka pripremiti sve potencijalne trenere za preuzimanje zahtjevne funkcije. Kandidata je mnogo, a spominju se Zlatan Nalić, Blaž Slišković, Kemal Alispahić… Također, kako saznajemo  kandidati za imenovanje na klupu Plavih su Admir Smajić i Marko Topić – tandem koji je svojevremeno uspješno radio u švicarskom Sionu.

Također, ovaj dvojac bio je u užem krugu kandidata u trenucima kada je predsjednik Željezničara bio Senad Misimović. Tada je prvi čovjek kluba želio ovaj tandem, ali su se ostali članovi Uprave odlučili za Miloša Kostića, koji se kasnije pokazao kao promašaj. Smajić i Topić dugo godina žive u Švicarskoj i upravo bi taj mentalitet rada i discipline donijeli u Dolinu ćupova.

PROČITAJTE JOŠ:  Akcija "Sultan II": Sarajevska policija pronašla drogu i oružje

Admir Smajić je bivši selektor mlade reprezentacije BiH i nekadašnji asistent u stručnom štabu A tima u vrijeme mandata Blaža Sliškovića. Radio je i u tuzlanskoj Slobodi. U karijeri je nastupao za beogradski Partizan gdje je ostavio dubok trag. Još je igrao za Xamax, Basel i Young Boys.

Marko Topić jedan je od naomiljenijih bivših reprezentativaca BiH. Za naš nacionalni tim igrao je u teškim trenucima što je mnogima ostalo duboko urezano u sjećanje. Davao je maksimum i zbog toga je jako cijenjen među navijačima. U karijeri je nastupao za Sion, Cirih, Varteks, Monzu, Austriju iz Beča, Cottbus, Wolfsburg, Samaru i Saturn. Kao što je već pomenuto radio je u Sionu, a nedavno je postao vlasnik Pro – licence.

- Advertisement -

NAJNOVIJE

MOŽDA VAS ZANIMA

U Beogradu preminuo učenik nakon incidenta u školi

U Srednjoj zanatskoj školi u Beogradu je 18. marta...

Dijaspora je u BiH prošle godine poslala 3,79 milijardi KM

Iz Centralne banke Bosne i Hercegovine su objavili podatke...

U Ustikolini prilikom sječe šume smrtno stradao 65-godišnjak

Policiji u Goraždu prijavljeno je da je jedna osoba...

Pekare “Manja” reagovale na izvještaj inspekcije o svinjetini u bureku koji se prodavao u Sarajevu

Povodom informacija Federalne uprave za inspekcijske poslove o prisustvu...