Stevan Jovetić, fudbaler Monaka i reprezentacije Crne Gore: Nedostaje mi fudbal

- Advertisement -

Prva zvezda crnogorske fudbalske reprezentacije Stevan Jovetić apeluje iz Montekarla da se poštuju instrukcije nadležnih institucija dok se problem sa koronavirusom ne dovede pod kontrolu. Vedeta Monaka prvi put pričao je za javnost o malom Miloradu i o tome kako se oseća u ulozi novopečenog tate.

„Situacija je zategnuta, kako u Monaku, tako i u celoj Francuskoj“, istakao je za Anadolu Agency (AA) Jovetić u telefonskom razgovoru iz Kneževine, dodavši:

„Uvedene su određene restrikcije, ali ne tako drastične kao u Srbiji i Crnoj Gori. Može da se izađe, da se prošeta… Sportistima je dozvoljeno sat, dva treninga na otvorenom prostoru. Naravno, samo po dvoje. Nikako u grupama“.

Nema klasičnog karantina, ali Jovetiću prija toplina porodičnog doma. Naročito u poslednjih mesec i po dana.

„Supruga Marija se porodila i sada smo ponosni roditelji jednog malog Miodraga. Dobio je ime po mom tati i već ima fotografije u opremi Partizana”, kazao je Jovetić kroz smeh, te naglasio:

”Prija mu klima, ovde je svaki dan 15, 20 stepeni Celzijusa. Čekamo da još otopli pa da ga izvedemo u šetnju. Za sada je samo sa terase imao priliku da uživa u panorami Montekarla. Još je mali i ne želimo ništa da rizikujemo. Tu su mi mama i sestra, pomažu nam i sa njima je sve lakše“.

Lopta miruje već mesec dana i ko zna kada će se opet zakotrljati.

„Priznajem, nedostaje mi fudbal. Treniram svaki dan po dva, tri sata, trudim se da održim formu i koliko je to moguće, ne ispadnem iz ritma. Ali, taj individualni rad ne može da zameni osećaj prave utakmice i punih tribina. Jedva čekam da se situacija smiri i da počnemo normalno da funkcionišemo“, rekao je Jovetić.

Talasom zaraze najviše je pogođena Italija u kojoj je Stevan proveo najlepše godine karijere.

„Njih je među prvima zadesilo, očigledno nisu bili spremni. Mnogo mi je žao, pratim svaki dan preko medija koliko pate i kako se bore. Proveo sam divnih šest i po godina na Apeninima, ostali su mi u srcu i tamo imam veliki broj prijatelja. Ne poznajem lično te igrače koji su pozitivni na koronu, ali imam informacije da se osećaju dobro i da će uskoro ozdraviti. Ipak su to mladi momci, u punoj formi i sa jakim imunim sistemom“, pričao je Jovetić.

PROČITAJTE JOŠ:  Muzaferija: Danas sam se osjećala grozno, ali sutra želim jako dobar rezultat

U timu Monaka niko se nije požalio na simptome koronavirusa.

„I neka ostane tako. Imamo grupu na vats-apu i niko ništa nije prijavio. Možda je bilo onih koji su mimo toga razgovarali sa klupskim lekarom, ali ne verujem. Dobili smo vrlo precizne instrukcije šta da radimo i kako da se ponašamo. Izlasci samo po potrebi i to sa maskom i u rukavicama. Da se kontakti sa drugim osobama svedu na minimum. I naravno, lična higijena. Gel i pranje ruku bar deset puta dnevno. Mada se ovo poslednje podrazumeva i u normalnim okolnostima“, smatra Jovetić.

Zar je korona morala da nas nauči osnovnim principima zdravog života, govorio je.

„Kasno smo shvatili ozbiljnost situacije. U početku niko nije pridavao značaja, mislili smo da je reč o najobičnijem virusu. Onog trenutka kada je sve stalo, počeli smo da razmišljamo o mogućim posledicama. Javili su se strah i panika, naročito zbog starijih ljudi. U svemu ovome ima i pozitivnih stvari. Sada konačno možemo da se posvetimo porodici, da provedemo više vremena uz svoje najmilije. Često sam slušao prijatelje kako se žale što imaju mnogo posla i što ne stižu da se posvete sebi i svojima. Pa evo vam sada vremena na pretek, sedite kod kuće i uživajte“, istakao je Jovetić.

Čelnici UEFA-e svakodnevno održavaju kontakte sa nacionalnim asocijacijama, tražeći idealno rešenje za završetak tekuće i početak naredne sezone.

PROČITAJTE JOŠ:  Historijska vožnja Elvedine Muzaferije: Prva skijašica na završnom finalu spusta u Svjetskom kupu

„Predsednik Francuske Makron je juče izašao u javnost i rekao da bi između 11. i 13. maja situacija mogla da bude pod kontrolom, što bi značilo da će se liga nastaviti 4. ili 17. juna. U tom slučaju, odigralo bi se preostalih desetak kola i odmah bi startovao novi šampionat. Meni je to najlogičnije rešenje, jer bi za igrače bilo loše da za dva meseca opet moraju na neku dužu letnju pauzu. Sve je još uvek u magli, ali je sasvim izvesno da ćemo igrati utakmice na svaka tri dana, kako bi se nadoknadio ovaj zaostatak. A treba uračunati i tri, četiri nedelje priprema uoči nastavka prvenstva. Za mene je sve ovo došlo u najgorem mogućem trenutku, jer sam osam meseci nakon povrede taman ušao u formu i počeo da dajem golove“, kazao je Jovetić.

U razgovoru sa Jovetućem ne postoje tabu teme. Čak ni kada se pomene ime Ljubiše Tumbakovića, koji nije htio sjediti na klupi repreznetacije Crne Gore u meču protiv Kosova, zbog čega je dobio otkaz u Fudbalskom savezu CG, da bi nedugo zatim postao selektor svoje zemlje, Srbije.

„Imali smo korektan odnos za vreme njegovog boravka na klupi Crne Gore i baš zbog toga mislim da je postojao lepši način da se sve završi. Reprezentaciji Srbije želim da se plasira na Evropsko prvenstvo jer imam mnogo prijatelja i bivših saigrača među njima. Čujem se redovno sa Kokijem (Aleksandar Kolarov, op.aut). I on je sam u Rimu, kao Savke u Madridu. Trenira, gleda televiziju i čeka da život počne normalno da funkcioniše. U kontaktu sam sa Matijom Nastasićem, sa Ljajiće… Srećom, bili smo na vezi onaj dan kada su objavili da je zaražen koronavirusom i odmah sam znao da informacija nije tačna“, rekao je Jovetić.

- Advertisement -

NAJNOVIJE

MOŽDA VAS ZANIMA

Lana Pudar i Nemanja Bilbija najbolji sportisti Mostara

Plivačica Lana Pudar i nogometaš Nemanja Bilbija proglašeni su...

Goran Ivanišević nije više trener Novaku Đokoviću

Skoro petogodišnja saradnja Novaka Đokovića i Gorana Ivaniševića završena...

Poljska nakon penala savladala Vels i postala posljednji učesnik Eura 2024

Nakon što su Gruzijci boljim izvođenjem penala savladali Grke...

Sjajan nastup plivačkih reprezentativaca BiH u Beogradu

U organizaciji Plivačkog savezu Srbije na bazenu "Milan gale...

Historijska vožnja Elvedine Muzaferije: Prva skijašica na završnom finalu spusta u Svjetskom kupu

Najbolja bosanskohercegovačka skijašica Elvedina Muzaferija okončala je fenomenalnu sezonu...