St. Galen: Stigla većina reprezentativaca

- Advertisement -

Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine u utorak u St. Galenu igra prijateljski meč sa selekcijom Brazila. Većina reprezentativaca BiH je u toku jučerašnjeg dana stigla u St Galen. Selektoru Safetu Sušiću javili su se Boris Pandža, Saša Papac, Sanel Jahić, Elvir Rahimić, Senijad Ibričić, Zvjezdan Misimović, Sejad Salihović, Darko Maletić, Adnan Zahirović, Mehmed Alispahić, Vedad Ibišević i Edin Džeko.

Danas se očekuje dolazak i ostalih reprezentativaca. No, Sušić se uoči meča suočio s novim problemom, pošto je nakon Mensura Mujdže ostao i bez Senada Lulića. Prvotimac Lazija povrijedio je mišić lijeve noge u sinoćnjem meču protiv Fiorentine, zbog čega neće biti na raspolaganju bh. selektoru.

PROČITAJTE JOŠ:  Na Ilidži svečano otvoren Evropski kup u kickboxingu, učestvuje 1.000 boraca iz 20 zemalja

“Čini mi se da je povreda ozbiljna. Osjetim bolove. Sutra sam na detaljnim liječničkim pregledima nakon kojih ću znati koliko ću biti van terena. Na moju veliku žalost sutra neću biti na raspolaganju selektoru Sušiću, kojeg sam već obavijestio o povredi. Doista mi je žao, no život ide dalje”, izjavio je Lulić za portal SportSport.ba.

PROČITAJTE JOŠ:  Preminuo O.J. Simpson, velikan američkog fudbala kome se sudilo za dvostruko ubistvo

Zvaničan trening bh. reprezentacije bit će održan na stadionu “AFG Arena” večeras u 18 sati, ali će prije početka treninga selektor Safet Sušić održati pres-konferenciju.

U St. Galen su doputovali i članovi Komiteta za normalizaciju NSBiH s predsjednikom Ivicom Osimom na čelu, gdje su im se pridružili i ambasadori NSBiH Faruk Hadžibegić i Dušan Bajević. Susret s Brazilom na rasporedu je u utorak u 20 sati.

- Advertisement -

NAJNOVIJE

MOŽDA VAS ZANIMA

Željezničar i Sarajevo podijelili bodove: Derbi obilježila čak tri crvena kartona

Fudbaleri Željezničara i Sarajeva podijelili su bodove u 152....

(VIDEO) Pogledajte kako je otpjevana Grbavica pred derbi Željezničara i Sarajeva

Pred početak utakmice između Željezničara i Sarajeva, koja se...

Šta se dešavalo u Mostaru?

Mostarski derbi imao je vatren uvod, kada je prije...