Sneijder: Mourinho je sljedeći trener Manchestera

- Advertisement -

Jose Mourinho naslijedit će Sir Alexa Fergusona na klupi Manchester Uniteda, smatra holandski reprezentativac Wesley Sneijder.

Ferguson je trener Uniteda već 24 godine i sve je bliže odlasku u penziju. Špekulacije o njegovom nasljedniku ne prestaju, a često se spominje i Mourinhovo ime. Sneijder, kojem je Mourinho bio trener u Interu, vjeruje da je Portugalac pravi čovjek za taj posao.

”Često sam razgovarao s Joseom i mogao bih se kladiti da će naslijediti Fergusona. Znam da želi da postane menadžer Manchester Uniteda”, rekao je Sneijder za “Daily Star Sunday”.

PROČITAJTE JOŠ:  Željezničar i Sarajevo podijelili bodove: Derbi obilježila čak tri crvena kartona

“Da budem iskren, on je vjerovatno jedini trener na svijetu koji ima kapacitet da preuzme ekipu od Alexa Fergusona. Kada Ferguson ode u penziju, po mom mišljenju, taj posao je već završen u glavama ljudi. Jedan vrhunski menadžer odlazi, a drugi preuzima njegovo mjesto. Znam da će i Alex Ferguson imati svoj prijedlog. Čak i ako se nisu slagali postoji veliki respekt između njih dvojice”, dodao je Sneijder. Bivši menadžer Chelseaja, a sada trener Real Madrida, nikada nije krio da se želi vratiti u Premier ligu.

PROČITAJTE JOŠ:  Na Ilidži svečano otvoren Evropski kup u kickboxingu, učestvuje 1.000 boraca iz 20 zemalja

“Znam koliko bi bio uzbuđen povratkom u Premier ligu. Kada govori o tome izgleda kao dječak. Tako je uzbuđen”, naglasio je holandski nogometaš.

(Fena)

- Advertisement -

NAJNOVIJE

MOŽDA VAS ZANIMA

Željezničar i Sarajevo podijelili bodove: Derbi obilježila čak tri crvena kartona

Fudbaleri Željezničara i Sarajeva podijelili su bodove u 152....

(VIDEO) Pogledajte kako je otpjevana Grbavica pred derbi Željezničara i Sarajeva

Pred početak utakmice između Željezničara i Sarajeva, koja se...

Šta se dešavalo u Mostaru?

Mostarski derbi imao je vatren uvod, kada je prije...