SJAJNA VIJEST ZA ŽELJEZNIČAR: Vlada FBiH odobrila sredstva za sanaciju terena na Grbavici

- Advertisement -

Vlada Federacije Bosne i Hercegovine, u okviru projekta pomoći opštinama u Federaciji BiH, odobrila je velika sredstva za sanaciju terena sa umjetnom travom na Grbavici.

Konkurs je prikupio mnoštvo projekata iz svih dijelova Federacije BiH, a komisija je između ostalih donijela odluku da se prihvati projekat Opštine Novo Sarajevo, za sanaciju terena na Grbavici.

“Sanacija pomoćnog stadiona pored dvorane Goran Čengić na Grbavici” naziv je projekta koji je dobio podršku komisije imenovane ispred Vlade FBiH, pa će se sasvim sigurno vrlo brzo riješiti problem, koji muči sve koji koriste ovu površinu za treninge, saznaje Sport1.ba.

Svakako to se najviše tiče omladinaca Željezničara, koji obavljaju svoje treninge i odigravaju utakmice na ovoj plohi, ali i ostale korisnike, s obzirom na to da veliki broj klubova koristi teren sa umjetnom travom, za treninge i utakmice.

PROČITAJTE JOŠ:  Lana Pudar i Nemanja Bilbija najbolji sportisti Mostara

Umjetna trava postavljena na nekadašnjoj “šljaci”, već je prilično dotrajala i neuslovna je, pa će ovo biti krucijalni projekat, prvenstveno za njen oporavak, ali i zalog za budućnost, s obzirom na to da su na tom terenu mnogi bh. reprezentativci započeli svoje karijere.

Istim projektom obuhvaćeno je još nekoliko sportskih objekata u BiH koji će dobiti novac za rekonstrukciju sportskih objekata, pa se nadamo da je ovo korak koji je bio potreban svima, ali i pokazatelj da su vlasti spremne stati na stranu sporta i sportista.

- Advertisement -

NAJNOVIJE

MOŽDA VAS ZANIMA

Požar u sarajevskom naselju: Na terenu dva vatrogasna vozila

U večernjim satima došlo je do požara u sarajevskom...

Slučaj nestale djevojčice Danke Ilić: Ko su uhapšeni u akciji FUP-a u Hadžićima?

Od izvora bliskih istrazi saznali smo imena uhapšenih u...

U Beogradu preminuo učenik nakon incidenta u školi

U Srednjoj zanatskoj školi u Beogradu je 18. marta...

Dijaspora je u BiH prošle godine poslala 3,79 milijardi KM

Iz Centralne banke Bosne i Hercegovine su objavili podatke...