Selektor bh. rukometaša Marković: Rekao sam da neće biti matematike

- Advertisement -

Dragan Marković, selektor rukometne reprezentacije BiH još jednu sjajnu pobjedu svojih izabranika prokomentarisao je rečenicom: “Jesam li rekao da neće biti nikakve matematike”, aludirajući na činjenicu da su mnogi pred ogled sa Slovačkom u Hlohovecu pravili razne kalkulacije o tome kako bh. tim može do baraža, javlja Anadolu Agency (AA).

Bh. rukometaši su odigrali odličnu utakmicu i savladali “nabrijane” Slovake s 26:24 pred 2.000 njihovih navijača, te im tako ugasili nadu da se mogu ponovo vratiti tamo gdje su bili prije četiri-pet godina.

“Slovaci su odigrali odličnu utakmicu, posebno jer ih je Richard Stochl držao u igri, ali smo i mi imali sjajnog Marija Blaževića. Svako je dao svoju ulog u ovoj pobjedi. Imali smo odgovor na sve njihove varijante i u odbrani i u napadu. Hrabro je odigrao i mladi Muhamed Zulfić, ali i cijeli tim. Ovo je zajednička pobjeda sviju nas. Izdigli smo se iznad svih problema i pokazali da smo odlična reprezentacija”, kazao je Marković.

PROČITAJTE JOŠ:  Preminuo O.J. Simpson, velikan američkog fudbala kome se sudilo za dvostruko ubistvo

Zanimljivo, domaći igrači su šampanjac koji su pripremili za svoje slavlje nakon utakmice donijeli bh. rukometašima u svlačionicu i na taj način im čestitali plasman u baraž.

“Odigrali smo jako dobru utakmicu protiv Slovačke koja nije nimalo naivan protivnik. Bili smo koncentrisani i to nam se na kraju isplatilo. Nismo niti jednog trenutka dali rivalu da pomisli da može doći do pobjede, a kamoli do trijumfa sa više od četiri razlike. Zaista sam sretan zbog plasmana u baraž, a sada ovaj uspjeh želimo proslaviti sa našim navijačima u Tuzli protiv Litvanije 16. januara”, rekao je Zulfić, koji je bio među najefikasnijim bh. reprezentativcima sa šest golova.

Zadovoljstvo zbog novog sjajnog rezultata rukometne reprezentacije BiH nije krio ni Smajo Karačić, generalni sekretar RS BiH. No, naglasio je kako se nada da će ova pobjeda probuditi sve u bh. državi i da će konačno pomoći bh. rukometašima na pravi način.

PROČITAJTE JOŠ:  DI SPID slavi rođendan: 30 godina uspjeha

“Ono što su Stručni štab i igrači sve vrijeme govorili to su i ostvarili. Plasirali su se kolo prije kraja kvalifikacija u baraž i dokazali da na najljepši način predstavljaju svoju zemlju. Pobijedili su jednu Slovačku čiji Savez od države dobije godišnje milion i po eura, a RS BiH za državni tim u 2015. nije dobio gotovo ništa. Nadam se da je ovo signal koji će naše političare natjerati da barem jednu minutu razmisle o tome i pomognu našim momcima da lakše predstavljaju našu zemlju u svijetu”, kazao je Karačić uz dozu gorčine u glasu.

Bh. rukometaši će nakon slavlja u svlačionici i večere u hotelu “Empire” u Trnavi autobusom krenuti za Lukavac, gdje će boraviti do 16. januara i ogleda posljednjeg kola grupe “1” protiv Litvanije.

- Advertisement -

NAJNOVIJE

MOŽDA VAS ZANIMA

Željezničar i Sarajevo podijelili bodove: Derbi obilježila čak tri crvena kartona

Fudbaleri Željezničara i Sarajeva podijelili su bodove u 152....

(VIDEO) Pogledajte kako je otpjevana Grbavica pred derbi Željezničara i Sarajeva

Pred početak utakmice između Željezničara i Sarajeva, koja se...

Šta se dešavalo u Mostaru?

Mostarski derbi imao je vatren uvod, kada je prije...