Selektor Argentine Matino: Messi neće igrati na Olimpijadi u Brazilu

- Advertisement -

Selektor argentinske fudbalske reprezentacija Gerardo Martino izjavio je da zbog zgusnutog rasporeda utakmica u Barceloni u sastav Argentine za nastup na Olimpijskim igrama ove godine u Brazilu neće staviti ponajboljeg svjetskog igrača Lionela Messija, prenosi Anadolu Agency (AA).

Martino je za argentinski list “Clarin“ kazao da je fudbalerima koji nastupaju za najbolje evropske klubove na ljeto potreban odmor jer tokom sezone imaju izuzetno naporan raspored utakmica.

“Planiram na ljeto Messija i druge naše reprezentativce koji poput njega igraju u evropskim klubovima koristiti samo u mečevima kvalifikacija za Copa Americu. Bilo bi previše da Messija uvrstimo u tim i na Olimpijskim igrama“, kazao je Martino.

PROČITAJTE JOŠ:  Željezničar i Sarajevo podijelili bodove: Derbi obilježila čak tri crvena kartona

Naglasivši da je najvažnije da najbolji argentinski fudbaleri budu apsolutno spremni za kvalifikacione mečeve za Svjetsko prvenstvo, Martimo tvrdi da će njihovim nepozivanjem u olimpijski tim olakšati tim fudbalerima koji pred Olimpijadu uglavnom igraju završnice ligaških i međunarodnih klupskih takmičenja.

Na Olimpijadi u Brazilu će nastupiti ukupno 16 reprezentacija, uključujući domaćina. Timovi moraju biti sastavljeni od igrača do 23 godine i maksimalno tri igrača koji prelaze tu dob. Fudbalska javnost se nadala da će “virtuoz sa loptom“ Messi zaigrati na olimpijskom turniru u Brazilu, ali čini se da ipak neće imati priliku da predvodi svoju naciju u lovu na olimpijsko zlato, što mu je za nogom pošlo na Olimpijadi u Pekingu 2008. godine.

- Advertisement -

NAJNOVIJE

MOŽDA VAS ZANIMA

Željezničar i Sarajevo podijelili bodove: Derbi obilježila čak tri crvena kartona

Fudbaleri Željezničara i Sarajeva podijelili su bodove u 152....

(VIDEO) Pogledajte kako je otpjevana Grbavica pred derbi Željezničara i Sarajeva

Pred početak utakmice između Željezničara i Sarajeva, koja se...

Šta se dešavalo u Mostaru?

Mostarski derbi imao je vatren uvod, kada je prije...