Sport

Samir Bekrić: Gledat ćete novog Želju na proljeće

0
Samir Bekrić: Gledat ćete novog Želju na proljeće, Life.ba
Foto: FK Željezničar

Miljenik navijača sa Grbavice, Samir Bekrić, danas je potpisao troipogodišnji ugovor sa FK Željezničar. 

Samir Bekrić je rođen 20. oktobra 1984. godine u Tuzli. Prošao je omladinsku školu Gradine iz Srebrenika, a 2007. godine dolazi u naš Željezničar. Potom odlazi, uz rekordan tranfer, u Incheon United. Prije povratka 2012. godine na Grbavicu je igrao u kazahtanskom Tobolu. Nakon odigrane sezone u Želji odlazi u Iran gdje igra za Mes Kerman, Fajr Sepasi, a posljednju sezonu je odigrao u Uzbekistanu u Bunyodkoru.

PROČITAJTE JOŠ:  Snimak iz Sarajeva oduševio region: Više od 400 bivših rukometaša i rukometašica u zagrljaju

Samir je za Želju odigrao 145 utamica, te je postigao 34 gola. Bekrić će u Plavom dresu nositi broj 10, te očekujemo da će svojim igračkim i ljudskim kvalitetama nametnuti kao lider svim fudbalerima, naročito našim mladim igračima.

– Drago mi je da sam ponovo na Grbavici. Oduševio me je projekat Kluba, gospodina Misimovića i njegovih saradnika, te naravno šefa Mulalića koji su željeli upravo mene za vođu i lidera ekipe za povratak na mjesto gdje nam pripada! Zahvaljujem se navijačima koji su ponovo imali važnu ulogu, drago mi je da sam baš ja bio njihova želja prva i jos jednom velika hvala svima, kazao je Bekrić dodavši da će svi gledati novog Želju na proljeće.


You may also like

Comments

Leave a reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)