Sa Grbavice i zvanično potvrdili da kreću u izgradnju južne tribine

- Advertisement -

Željezničar će naredne godine početi izgradnju južne tribine, i zvanično je potvrđeno iz kluba sa Grbavice.

Danas su se čelnici Željezničara sastali sa predstavnicima Kantona Sarajevo, predsjedavajućim Skupštine Elemdinom Konakovićem, premijerom Edinom Fortom i ministrom kulture i sporta Mirvadom Kurićem, te dogovorili kako će zajednički nastaviti graditi stadion Grbavica.

Predsjednik Želje, Admir Džubur, gostima iz Kantona je upriličio prezentaciju u kojoj je predstavio projekte izgradnje južne tribine ovog stadiona, natkrivanje nedavno izgrađene istočne, te planove za preuređenje fasade, krova i svi ostalih dijelova sjeverne tribine kao i dogradnju zapadne tribine.

PROČITAJTE JOŠ:  DI SPID slavi rođendan: 30 godina uspjeha

Realizacijom ovih projekata kapacitet stadiona povećao sa trenutnih 13.078 na 19.472 gledaoca, te dostigla 4. UEFA-ina kategorija stadiona.

– Prvi ste kojima prezentiramo naše planove. Cilj nam je da prve ljude Kantona upoznamo sa planom ulaganja, prije svega, u izgradnju južne tribine, koja bi prema našim procjenama trebala iznositi oko pet miliona KM, a sa njenom gradnjom bi se krenulo u septembru naredne godine, dok je završetak radova planiran za septembar 2021. godine – rekao je Džubur.

PROČITAJTE JOŠ:  Šta se dešavalo u Mostaru?

Naveo je i moguće izvore finansiranja izgradnje ove tribine, među kojima su Kanton Sarajevo, Grad Sarajevo, Općina Novo Sarajevo, Nogometni savez BiH i UEFA, navijači i prijatelji kluba, te naglasio kako klub ne može osigurati potrebna sredstva kroz svoje redovno poslovanje.

Čelnici Kantona izrazili su spremnost da podrže realizaciju ovog projekta. Iako se nije govorilo o konkretnoj cifri, saznajemo da se radi o 2 miliona KM koliko će Kanton pomoći obnovu stadiona Grbavica.

- Advertisement -

NAJNOVIJE

MOŽDA VAS ZANIMA

Željezničar i Sarajevo podijelili bodove: Derbi obilježila čak tri crvena kartona

Fudbaleri Željezničara i Sarajeva podijelili su bodove u 152....

(VIDEO) Pogledajte kako je otpjevana Grbavica pred derbi Željezničara i Sarajeva

Pred početak utakmice između Željezničara i Sarajeva, koja se...

Šta se dešavalo u Mostaru?

Mostarski derbi imao je vatren uvod, kada je prije...