Rukometašima BiH bod u Kaunasu

- Advertisement -

Rukometna reprezentacija Bosne i Hercegovine remizirala je u Kaunasu sa selekcijom Litvanije 27:27 (14:12) u 2. kolu kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo 2017. godine u Francuskoj, prenosi mi2.ba

Bh. rukometaši u finišu susreta propustili su veliku priliku da ostvare važnu pobjedu. U dramatičnoj završnici, 15 sekundi prije kraja, nisu uspjeli da iskoriste napad sa igračam više. Šut Panića naprije je zaustavio golman Litvanaca, odbijenu loptu ka golu je uputio Burić i pogodio, ali poljski suci nisu priznali pogodak zbog isteka vremena.

Bh. rukometaši držali su prednost  u većem dijelu susreta. U prvom dijelu  tri puta su vodili sa po tri gola, a najveću razliku ostvarili su počekom drugog poluvremena kod rezultata 16:12 (32. minuta).

PROČITAJTE JOŠ:  Željezničar i Sarajevo podijelili bodove: Derbi obilježila čak tri crvena kartona

Domaća reprezentacija uspjela je držati priključak, da bi u posljednjih sedam minuta napravila preokret i povela sa 25:23 (55. minuta). Golovima kapitena Nikole Prcea uspjeli smo se vratiti i ući u neizvjesnu završnicu.

Litvanci su u dva zadnja minuta igrali bez isključenog Truchanovičiusa. Brojčanu prednost na terenu brzo smo iskoristili i preko Perića poveli sa 27:26, ali su domaći rukometaši već u sljedećem napadu golom Petrjekisa poravnali rezultat. U posljednjem napadu naši nisu uspjeli pogoditi, pa je meč okončan bez pobjednika.

Najefikasniji u redovima bh. tima bio je Nikola Prce sa sedam golova, dok je golman Banjamin Burić upisao 13 odbrana. Kod Litvanaca Petreikis je postigao šest golova.

PROČITAJTE JOŠ:  DI SPID slavi rođendan: 30 godina uspjeha

U Prvoj grupi na tabeli vode BiH i Litvanija sa po tri boda, treća je Slovačka sa dva, dok je Kosovo bez bodova.

Nakon odigrana dva kola uslijedit će pauza u kvalifikacijama, a preostala četiri kola će se igrati od 6. do 17. janaura 2016. godine.

U naredna dva susreta reprezentacija BiH sastaje se s ekipom Kosova, 6. januara u Prištini i 9. januara u Tuzli.

Pobjednik grupe izborit će nastup u dodatnim kvalifikacijama (baražu), koje će se igrati u junu naredne godine.

- Advertisement -

NAJNOVIJE

MOŽDA VAS ZANIMA

Željezničar i Sarajevo podijelili bodove: Derbi obilježila čak tri crvena kartona

Fudbaleri Željezničara i Sarajeva podijelili su bodove u 152....

(VIDEO) Pogledajte kako je otpjevana Grbavica pred derbi Željezničara i Sarajeva

Pred početak utakmice između Željezničara i Sarajeva, koja se...

Šta se dešavalo u Mostaru?

Mostarski derbi imao je vatren uvod, kada je prije...