Rio de Janeiro: Hannes Arch ponovo najbolji

- Advertisement -


Hannes Arch pobjednik je Red Bull Air Racea u Rio de Janeiru u trećoj ovosezonskoj utrci. Naime, zbog nepovoljnih vremenskih uslova bilo je nemoguće nastaviti takmičenje, te su rezultati bazirani na osnovu kvalifikacija koje su održane proteklog vikenda. Britanac Nigel Lamb osvojio je drugo, dok je lider prvenstva Paul Bonhomme završio na trećem mjestu.

No, i pored toga Bonhomme je zadržao prvo mjesto u ukupnom poretku sa 31 bodom (jednom bio prvi i dva puta treći). Lamb je drugi sa 28, a Arch treći sa 27 osvojenih bodova (i pored dva uzastopna trijumfa nije na vrhu  zbog lošeg rezultata u prvoj utrci u Dubajiu).

PROČITAJTE JOŠ:  (VIDEO) Pogledajte kako je otpjevana Grbavica pred derbi Željezničara i Sarajeva

Austrijanac je u kvalifikacijama pred 400 hiljada gledalaca  imao najbolje vrijeme. Svakako treba spomenuti da je uspio dotaći vrh i na prethodnoj utrci u Perthu, što sugerira da je u top-formi:

„S  jedne strane sam oduševljen pobjedom, dok sam, s druge strane, želio pružiti sjajnu predstavu pred  250 hiljada gledalaca. No, mi ne možemo uticati na vremenske uslove“, apostrofirao je Arch, svjetski prvak iz 2008. godine.

PROČITAJTE JOŠ:  Preminuo O.J. Simpson, velikan američkog fudbala kome se sudilo za dvostruko ubistvo

Osvajač drugog mjesta nije bio razočaran konačnim ishodom:

„Očigledno je ovo veoma dobar rezultat za mene. Osnovno je da sam dobio deset poena. Ipak, ostaje žal što utrka nije održana do kraja“,  podvlači Lamb.

Zanimljivo, aktuelni svjetski prvak Bonhomme znao je za vremensku prognozu za nedjelju, te se trudio da postigne što bolji rezultat u kvalifikacijama. Ipak, na pobjedničkom postolju bio je dvije stepenice ispod Archa. Naredna ovosezonska utrka održat će se u Windsoru (Kanada) 5. i 6. juna.

- Advertisement -

NAJNOVIJE

MOŽDA VAS ZANIMA

Željezničar i Sarajevo podijelili bodove: Derbi obilježila čak tri crvena kartona

Fudbaleri Željezničara i Sarajeva podijelili su bodove u 152....

(VIDEO) Pogledajte kako je otpjevana Grbavica pred derbi Željezničara i Sarajeva

Pred početak utakmice između Željezničara i Sarajeva, koja se...

Šta se dešavalo u Mostaru?

Mostarski derbi imao je vatren uvod, kada je prije...