Sport

Rio de Janeiro: Hannes Arch ponovo najbolji

0
Rio de Janeiro: Hannes Arch ponovo najbolji, Life.ba

Rio de Janeiro: Hannes Arch ponovo najbolji, Life.ba

Hannes Arch pobjednik je Red Bull Air Racea u Rio de Janeiru u trećoj ovosezonskoj utrci. Naime, zbog nepovoljnih vremenskih uslova bilo je nemoguće nastaviti takmičenje, te su rezultati bazirani na osnovu kvalifikacija koje su održane proteklog vikenda. Britanac Nigel Lamb osvojio je drugo, dok je lider prvenstva Paul Bonhomme završio na trećem mjestu.

No, i pored toga Bonhomme je zadržao prvo mjesto u ukupnom poretku sa 31 bodom (jednom bio prvi i dva puta treći). Lamb je drugi sa 28, a Arch treći sa 27 osvojenih bodova (i pored dva uzastopna trijumfa nije na vrhu  zbog lošeg rezultata u prvoj utrci u Dubajiu).

PROČITAJTE JOŠ:  Koliko je HNS zaradio prolaskom u naredni krug u Kataru?

Rio de Janeiro: Hannes Arch ponovo najbolji, Life.ba

Austrijanac je u kvalifikacijama pred 400 hiljada gledalaca  imao najbolje vrijeme. Svakako treba spomenuti da je uspio dotaći vrh i na prethodnoj utrci u Perthu, što sugerira da je u top-formi:

„S  jedne strane sam oduševljen pobjedom, dok sam, s druge strane, želio pružiti sjajnu predstavu pred  250 hiljada gledalaca. No, mi ne možemo uticati na vremenske uslove“, apostrofirao je Arch, svjetski prvak iz 2008. godine.

Osvajač drugog mjesta nije bio razočaran konačnim ishodom:

„Očigledno je ovo veoma dobar rezultat za mene. Osnovno je da sam dobio deset poena. Ipak, ostaje žal što utrka nije održana do kraja“,  podvlači Lamb.

PROČITAJTE JOŠ:  Novak Đoković najavio sezonu: Neću da igram osrednji tenis, ako ne bude tako...

Zanimljivo, aktuelni svjetski prvak Bonhomme znao je za vremensku prognozu za nedjelju, te se trudio da postigne što bolji rezultat u kvalifikacijama. Ipak, na pobjedničkom postolju bio je dvije stepenice ispod Archa. Naredna ovosezonska utrka održat će se u Windsoru (Kanada) 5. i 6. juna.

Rio de Janeiro: Hannes Arch ponovo najbolji, Life.ba


You may also like

Comments

Leave a reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)