Real Madrid osvojio prvi trofej sezone – Kup devet vrijednosti projekta “Fudbal za prijateljstvo”

- Advertisement -

U skladu sa tradicijom promovisanja devet osnovnih vrijednosti jednog od najvećih društveno odgovornih projekata za djecu na svijetu – „Fudbal za prijateljstvo“, odlučeno je da će “Kup devet vrijednosti” za ovu godinu, biti dodijeljen Fudbalskom klubu Real Madrid  – kao nagradu za izuzetne društveno odgovorne projekte u organizaciji kluba.

Na zvaničnom sastanku prošle sedmice u Torinu (Italija), predstavnici kompanije Gazprom – osnivača projekta „Fudbal za prijateljstvo“, predstavnici Ruske Federacije (domaćina Svjetskog prvenstva u fudbalu 2018. godine) i međunarodni dječiji ambasadori projekta iz Holandije, Italije, Španije i Rusije, donijeli su jednoglasnu odluku da se trofej “Kup devet vrijednosti” za ovu sezonu dodijeli FK Real Madridu. Na ovaj način, “Los Galaktikos” su postali dijelom ovog izuzetnog projekta koja prati jedini međunarodni sportski trofej koji dodjeljuju djeca, a nakon što su tu titulu ponijeli istaknuti fudbalski klubovi poput FK Barselona (osvajači trofeja 2015), FK Bajern i  Al Vahde  (2016).

PROČITAJTE JOŠ:  Željezničar i Sarajevo podijelili bodove: Derbi obilježila čak tri crvena kartona

Pokrenut 2013. godine, projekat Fudbal za prijateljstvo u 2018. godini ujediniće djecu iz 211 zemalja i regiona širom svijeta, okupljenih oko devet osnovnih vrijednosti – prijateljstva, zdravlja, časti, pravičnosti, predanosti, jednakosti, mira, tradicije i pobjede. Završni događaji ovog projekta biće održan u Moskvi od 8. do 15. juna – u periodu održavanja Svjetskog prvenstva u fudbalu Rusija 2018., čijem zvaničnom otvaranju će prisustvovati sva djeca – učesnici projekta.

- Advertisement -

NAJNOVIJE

MOŽDA VAS ZANIMA

“Leptir bez krila” osvojio zlatnu medalju: Ismail Barlov je prvak Evrope

Ismail Barlov, paraplivački reprezentativac Bosne i Hercegovine osvojio je...

Željezničar i Sarajevo podijelili bodove: Derbi obilježila čak tri crvena kartona

Fudbaleri Željezničara i Sarajeva podijelili su bodove u 152....

(VIDEO) Pogledajte kako je otpjevana Grbavica pred derbi Željezničara i Sarajeva

Pred početak utakmice između Željezničara i Sarajeva, koja se...

Šta se dešavalo u Mostaru?

Mostarski derbi imao je vatren uvod, kada je prije...