Real Madrid na meti oštrih krtika, Ronaldo do kraja sezone neće davati izjave za medije

- Advertisement -

Real Madrid je ukupnim rezultatom 5:4 izborio prolaz u četvrtfinale Lige prvaka, ali sinoćnji performans na meču protiv Schalkea izazvao je oštre kritike španskih medija koji su igru “galaktikosa” opisali kao “kaos”, “bijela komedija”, “sramotan plasman u četvrtfinale” i “zastrašujuće loše”, javlja Anadolu Agency (AA).

Njemački Schalke sinoć je u Madridu pobijedio Real Madrid rezultatom 4:3, ali su Madrižani prošli u četvrtfinale zahvaljujući pobjedi iz prvog meča koji su dobili rezultatom 2:0.

PROČITAJTE JOŠ:  Nesvakidašnji prizor: Zmija prekinula meč u Srbiji, ujela sudiju, ali je postao heroj

Realov as Cristiano Ronaldo sinoć je postigao dva gola i najzaslužniji je za prolaz tima u četvrtfinale Lige prvaka, ali i on je nakon sinoćnjeg meča bio vidno razočaran i ljut, pa je španskim novinarima kazao da je odlučio da do kraja sezone neće davati nikakve izjave.

Španski mediji su objavili videoisječak sa kraja utakmice na kojem Ronaldo svom kolegi Karimu Benzemi kaže “ovo je sramota”, a Francuz mu odgovara “pa kako ovo igramo, dali su nam četiri gola”.

PROČITAJTE JOŠ:  Preminuo O.J. Simpson, velikan američkog fudbala kome se sudilo za dvostruko ubistvo

S ciljem ublažavanja krize u koju je klub zapao, kapiten tima golman Iker Casillas je kazao da igrači preuzimaju odgovornost za loš nastup sinoć i da razumiju ljutnju i kritiku navijača.

- Advertisement -

NAJNOVIJE

MOŽDA VAS ZANIMA

Željezničar i Sarajevo podijelili bodove: Derbi obilježila čak tri crvena kartona

Fudbaleri Željezničara i Sarajeva podijelili su bodove u 152....

(VIDEO) Pogledajte kako je otpjevana Grbavica pred derbi Željezničara i Sarajeva

Pred početak utakmice između Željezničara i Sarajeva, koja se...

Šta se dešavalo u Mostaru?

Mostarski derbi imao je vatren uvod, kada je prije...