Reakcije nakon žrijeba rukometaša Čelika u osmini EHF Challenge Cupa

- Advertisement -

Rukometaši zeničkog Čelika u osmini EHF Challenge Cupa igrat će s ekipom Wacker Thuna iz Švicarske, a u ovaj dio natjecanja plasirale su se ekipe koje godinama  su u vrhu evropskog rukometa, kao što su Benfica, Ankarasport, Dukla, Esch, Lutrakija, Aalsmeer, Filippos, Verias, Bergen, Cera, UMinho…

Nakon što su u uredu EHF-a u Beču izvučeni parovi za osminu finala Challenge Cupa reakcije iz Čelika kazuju da nisu zadovoljni, jer su “mogli proći i bolje, ali se ne predaju unaprijed i da će se boriti”.

PROČITAJTE JOŠ:  Na Ilidži svečano otvoren Evropski kup u kickboxingu, učestvuje 1.000 boraca iz 20 zemalja

– Činjenica je da smo mogli proći bolje, ali u ovoj konkurenciji nema više slabih ekipa. Ne znam za riječ ,,predaja”! Prema tome: bez obzira na to što je Wacker Thun jedan od najtežih protivnika borićemo se do posljednjeg atoma snage – do pobjede. Lično sam priželjkivao ekipu Radničkog iz Kragujevca, prije svega zbog blizine i manjih troškova ekipe – izjavio je predsjednik  Kluba Pane Škrbić.

Žrijeb je najviše briga zadao treneru Senadu Skopljaku, a ovaj iskusni stručnjak poznaje švicarski rukomet i nije se obradovao rezultatu žrijebanja.

PROČITAJTE JOŠ:  Ismail Zulfić bh. rekordom do četvrtog mjesta na EP

 – Ekipa Wacker Thuna je višestruki prvak Švajcarske, ekipa koja je prije dvije godine osvojila Challenge Cup i to sve govori o našem protivniku. Mislim da smo dobili najjačeg protivnika, ali – borićemo se – navodi trener Senad Skopljak.

Optimizma ne nedostaje ni u svlačionici Čelika, gdje rukometaši jasno govore da se neće predati, a kapiten Aldin Begagić obećava još veću borbu nego protiv ekipe Prištine, u kojoj igra sedam kosovskih reprezentativaca.

Fena

- Advertisement -

NAJNOVIJE

MOŽDA VAS ZANIMA

Ismail Zulfić bh. rekordom do četvrtog mjesta na EP

Ismail Zulfić, paraplivački reprezentativac Bosne i Hercegovine osvojio je...

“Leptir bez krila” osvojio zlatnu medalju: Ismail Barlov je prvak Evrope

Ismail Barlov, paraplivački reprezentativac Bosne i Hercegovine osvojio je...

Željezničar i Sarajevo podijelili bodove: Derbi obilježila čak tri crvena kartona

Fudbaleri Željezničara i Sarajeva podijelili su bodove u 152....

(VIDEO) Pogledajte kako je otpjevana Grbavica pred derbi Željezničara i Sarajeva

Pred početak utakmice između Željezničara i Sarajeva, koja se...

Šta se dešavalo u Mostaru?

Mostarski derbi imao je vatren uvod, kada je prije...