Prosinečki: Prezadovoljan sam, grad, ljudi, pozitivna vibra

- Advertisement -

Za početak mogu samo reći, prezadovoljan sam. Grad, ljudi, doček, pozitivna vibra, istakao je u Sarajevu Robert Prosinečki, od prošlog vikenda i zvanično novi selektor fudbalske ”A” reprezentacije Bosne i Hercegovine.

Kaže posebno ga je dojmila kafa dobrodošlice sa zaposlenicima u sjedištu Saveza.

”Atmosfera u gradu, jednostavan pristup, topao prijem, prijateljska komunikacija, sve su to stvari koje me čine sretnim. To su prednosti koje će i meni u konačnici olakšati brzo uključivanje i boravak u novoj sredini”, rekao je Prosinečki u razgovoru za oficijelnu internet stranicu Nogometnog/Fudbalskog saveza BiH (N/FS BiH).

Ističe ”za veoma kratko vrijeme, od nedjelje do danas sam uspio održati nekoliko vrlo korisnih sastanaka koji su u konačnici polučili rezultatom”.

PROČITAJTE JOŠ:  Oglasio se MUP ZDK: Važne upute pred sutrašnji meč BiH-Ukrajina

”Jučer je i zvanično objavljen širi spisak igrača za turneju u SAD-u. Obavio sam i veoma korisne razgovore sa ljudima iz Saveza, koji su mi dali sve potrebne informacije o aktivnostima za naredni period. Naravno, naš cilj je da se na prvom okupljanju bolje upoznamo, kako igrači mene, tako i ja njih, kako bismo stvorili dobre preduslove za kvalitetne rezultate“, kazao je Prosinečki, prenosi Anadolu Agency (AA).

Na pitanje, koji su njegovi planovi nakon povratka sa mini američke turneje, gdje će bh. nacionalni tim sastavljen uglavnom od igrača iz Premijer lige BiH igrati prijateljske utakmice sa SAD 28. januara u Los Angelesu i tri dana kasnije u San Antoniu protiv Meksika, odgovorio je:

PROČITAJTE JOŠ:  Mesud Pezer osvojio bronzu na Evropskom bacačkom kupu u Portugalu

„U ovom momentu je najbitnije da igramo utakmice sa jakim selekcijama, da se češće okupljamo, da pokušamo napraviti najbolje u vrlo kratkom vremenskom periodu. Za mjesec mart smo planirali odigravanje novih utakmica, jer ponuda nam ne manjka, tako da ćemo u kontinuitetu imati kvalitetne provjere. U Sarajevo se vraćam za 10 dana. Želim nam puno sreće na putu kojeg smo zajednički zacrtali i kojem stremimo, a to je plasman na Europsko prvenstvo 2020. godine.“ 

- Advertisement -

NAJNOVIJE

MOŽDA VAS ZANIMA

Lana Pudar i Nemanja Bilbija najbolji sportisti Mostara

Plivačica Lana Pudar i nogometaš Nemanja Bilbija proglašeni su...

Goran Ivanišević nije više trener Novaku Đokoviću

Skoro petogodišnja saradnja Novaka Đokovića i Gorana Ivaniševića završena...

Poljska nakon penala savladala Vels i postala posljednji učesnik Eura 2024

Nakon što su Gruzijci boljim izvođenjem penala savladali Grke...

Sjajan nastup plivačkih reprezentativaca BiH u Beogradu

U organizaciji Plivačkog savezu Srbije na bazenu "Milan gale...

Historijska vožnja Elvedine Muzaferije: Prva skijašica na završnom finalu spusta u Svjetskom kupu

Najbolja bosanskohercegovačka skijašica Elvedina Muzaferija okončala je fenomenalnu sezonu...