Preminuo je Edin Šaranović: Osvojio dva naslova prvaka sa FK Sarajevo, strijelac najbržeg gola u historiji HNL-a, smijenio dva trenera Hajduka

- Advertisement -

Nekadašnji nogometaš Sarajeva i reprezentacije BiH Edin Šaranović preminuo je u nedjelju u 45. godini nakon što je nekoliko dana bio u vještačkoj komi poslije srčanog udara.

Tužnu vijest potvrdio je bivši nogometaš Sarajeva Haris Handžić koji se saopštenjem putem Instagrama oprostio od Šaranovića.

“Zauvijek ću te pamtiti i voljeti, brate moj. Da ti dragi Allah podari lijepi džennet. Šta god da napišem, bit će malo za tebe, moj jaro. Uvijek si bio borac i takvog ću te pamtiti zauvijek”, poručio je Handžić.

Na Koševu osvojio dva naslova prvaka

Šaranović je karijeru počeo graditi u TOŠK-u iz Tešnja odakle je 1999. godine prešao u Sarajevo. Prvi inostrani angažman ostvario je 2002. godine kada je potpisao za poljski Pogon Szczecin. Nakon toga prešao je u Rusiju u redove Sokol Saratova. Zatim nosio je dresove hrvatskih klubova Kamen Ingrada, Slaven Belupa,Međumurja, Zadra, a uslijedio je povratak u Sarajevo 2006. godine. Sa Bordo timo osvojio je naslov prvaka BiH 1999. i 2007. godine, dok se trofejom kupa okitio 2002. godine. Za koševski tim odigrao je 82 utakmica, a postigao je 35 golova. Volio je Sarajevo i često je bio na koševskim tribinama kada je Bordo tim igrao utakmice.

PROČITAJTE JOŠ:  Osumnjičeni za ubistvo malene Danke Ilić na saslušanju u Tužilaštvu

‘’Sarajevo je meni dalo sve, ovo je najmanje što ja mogu uraditi za ovaj klub.” rekao je Edin Šaranović kada je u teškom periodu za klub oprostio sva dugovanja koja je Sarajevo imalo prema njemu.

Postigao najbrži pogodak u historiji HNL-a

Bivši nogometaš, koji je u HNL-u odigrao 116 utakmica i postigao 27 golova, a za hrvatske klubove postizao golove i u Kupu te u eurokupovima. Osim toga, Šaranović od 2004. drži rekord HNL-a. Kao nogometaš Kamen Ingrada postigao je zaprešićkom Interu gol nakon samo 10 sekundi, što je i dan danas rekord i teško će ga neko nadmašiti.

PROČITAJTE JOŠ:  Nesreća kod Varaždina: Poginula dva muškarca, kvadom upali u rijeku

Svojim golovima smijenio trenere Hajduka – Pudara i Mišu

”Vihor s Koševa” kako su ga zvali posebno je bio raspoloženo protiv najboljih klubova hrvatske lige. Postizao je pogotke Dinamu, Osijeku, Rijeci… a čak tri puta je za različite klubove postizao golove protiv Hajduka.  Tako je nastupajući za Međimurje postigao gol Hajduku za 1:1, a nakon te utakmice smijenjen je Ivan Pudar. U dresu Zadra je na Poljudu ,također, postigao pogodak za svoj tim protiv Hajduka, a nakon tog dvoboja smijenjen je Ante Miše.

Šaran, kako su ga zvali navijači Sarajeva, iznad svega bio je ljudina kojem su jednom zauzeta načela bila i ostala svetinja

- Advertisement -

NAJNOVIJE

MOŽDA VAS ZANIMA

Ove godine na hadž putuje 2.225 državljana BiH

U organizaciji Ureda za hadž i umru Islamske zajednice...

Zbog kvara ne rade trolejbusi na relaciji Dobrinja – Hrasno

Zbog oštećenja trolejbuske kontakt mreže na Mojmilu, trolejbusi u...

Od Ibrahima Hadžibajrića oduzeti stan i garaža u Sarajevu

Po naredbi Kantonalnog suda u Sarajevu, danas su zaplijenjeni...

Pojedine novčanice od 10, 20, 50 i 100 KM se povlače iz opticaja

Centralna banka Bosne i Hercegovine povlači iz opticaja novčanice...

Stravičan slučaj u Zenici: Policiji prijavljeno silovanje 16-godišnjakinje u parku pored škole

Informaciju o zastrašujućem slučaju u Zenici zgrozile su bh....