Pred utakmicu BiH – Engleska: Podrška britanskog ambasadora u BiH

- Advertisement -

Britanski ambasador u Bosni i Hercegovini Edward Ferguson će u utorak, 12.aprila, u Zenici, prisustvovati utakmici ženskih fudbalskih reprezentacija Bosne i Hercegovine i Engleske. Riječ je o kvalifikacionoj utakmici za UEFA Evropsko prvenstvo za žene 2017. godine.

Na posljednjem Svjetskom prvenstvu, reprezentacija Engleske je osvojila treće mjesto, a s obzirom na kvalitet BiH tima, biće ovo jedna dobra i uzbudljiva utakmica. Nadamo se da će bh. publika prepoznati važnost ove utakmice i ženskog fudbala kao najbrže rastućeg sporta na svijetu.

PROČITAJTE JOŠ:  Na Ilidži svečano otvoren Evropski kup u kickboxingu, učestvuje 1.000 boraca iz 20 zemalja

Ambasador Ferguson se pridružio motivirajućoj kampanji pod hashtagom #idemnautakmicu kojom se nastoji povećati zainteresovanost bh. javnosti za ženski fudbal.

“Fudbal je sport za svakoga. Ženska reprezentacija Engleske došla je do polufinala na Svjetskom prvenstvu prošle godine, što znači da ako u utorak dođete u Zenicu, očekuje vas uzbudljiva i kvalitetna fudbalska utakmica,” poručio je ambasador Ferguson.

PROČITAJTE JOŠ:  Preminuo O.J. Simpson, velikan američkog fudbala kome se sudilo za dvostruko ubistvo

Kvalifikaciona utakmica između reprezentacija Bosne i Hercegovine i Engleske igra se u utorak, 12. aprila, u 16.00 sati, u Trening centru Nogometnog saveza BiH u Zenici (Crkvičko brdo).

- Advertisement -

NAJNOVIJE

MOŽDA VAS ZANIMA

Željezničar i Sarajevo podijelili bodove: Derbi obilježila čak tri crvena kartona

Fudbaleri Željezničara i Sarajeva podijelili su bodove u 152....

(VIDEO) Pogledajte kako je otpjevana Grbavica pred derbi Željezničara i Sarajeva

Pred početak utakmice između Željezničara i Sarajeva, koja se...

Šta se dešavalo u Mostaru?

Mostarski derbi imao je vatren uvod, kada je prije...