Postavljanjem semafora nastavlja se projekt modernizacije stadiona na Koševu

- Advertisement -

Služba za javne nabavke, zajedničke poslove i informatiku Općine Centar priprema tehničke specifikacije novog rezultatskog semafora, koji treba biti nabavljen i postavljen na stadionu “Asim Ferhatović Hase” na Koševu.

Postavljanjem novog semafora nastavlja se projekt modernizacije stadiona na Koševu, koji zajedničkim sredstvima finansiraju Općina Centar i Vlada Kantona Sarajevo, odnosno Ministarstvo kulture i sporta KS, koji su za modernizaciju obezbijedili po 500.000 KM, saopćeno je iz Općine Centar.

U okviru ovog projekta završeno je uspostavljanje centralne sobe za upravljanje sistemom sigurnosti, kao i pojačanje reflektorske rasvjete.

PROČITAJTE JOŠ:  Šta se dešavalo u Mostaru?

Za pojačanje rasvjete na reflektorima na stadionu je izdvojeno 292.000 KM, dok je u ovoj fazi za opremanje kontrolne sobe i uvođenje video nadzora na stadionu utrošeno 163.250 maraka. Pored toga, završena je dogradnja klupe za stručne timove i rezervne igrače, te prostor za zagrijavanje igrača.

Modernizacija stadiona na Koševu je uslov koji su postavile svjetska i evropska krovna fudbalska organizacija FIFA i UEFA kao preduslov za odigravanje međunarodnih utakmica na ovom stadionu.

PROČITAJTE JOŠ:  "Leptir bez krila" osvojio zlatnu medalju: Ismail Barlov je prvak Evrope

Od uslova je još navedeno uređenje VIP lože na stadionu postavljanjem 300 novih stolica, te prostorija za novinare. Također je planirana ugradnja grijanja i zamjena trave na terenu.

Paralelno sa projektom modernizacije stadiona na Koševu, Općina Centar je također okončala pretkvalifikacijski međunarodni javni poziv za iskazivanje interesa za modernizaciju stadiona na Koševu. U datom roku prijave na javni poziv su dostavile strane kompanije Imar Urban Consultants iz Rijada, te Care Park PTY LTD iz Melburna.

Fena

- Advertisement -

NAJNOVIJE

MOŽDA VAS ZANIMA

“Leptir bez krila” osvojio zlatnu medalju: Ismail Barlov je prvak Evrope

Ismail Barlov, paraplivački reprezentativac Bosne i Hercegovine osvojio je...

Željezničar i Sarajevo podijelili bodove: Derbi obilježila čak tri crvena kartona

Fudbaleri Željezničara i Sarajeva podijelili su bodove u 152....

(VIDEO) Pogledajte kako je otpjevana Grbavica pred derbi Željezničara i Sarajeva

Pred početak utakmice između Željezničara i Sarajeva, koja se...

Šta se dešavalo u Mostaru?

Mostarski derbi imao je vatren uvod, kada je prije...