Pochettino o reprezentativcu Sjeverne Irske: Davis je bio moj Iniesta

- Advertisement -

Argentinski trener Mauricio Pochettino izjavio je za britanske medije da je Steven Davis, reprezentativac Sjeverne Irske, u vrijeme dok je vodio Southampton bio njegov Andres Iniesta, prenosi Anadolu Agency (AA).

Davis bi večeras u Sarajevu u polufinalu play-offa za plasman na EURO 2020 protiv Bosne i Hercegovine mogao upisati 120. nastup za Sjevernu Irsku i tako postati rekorder i prestići legendarnog Pata Jenningsa, koji je za nacionalni tim odigrao 119 utakmica.

“Njegov talent upoređujem s ljudima iz fudbala poput Xavija i Inieste. Stavio sam ga u isti nivo s ovim tipom igrača zbog njegove sposobnosti da igra fudbal, bude playmaker, inteligencije da čita igra, njegove sposobnosti trčanja. Mislim da ga se može porediti sa Christianom Eriksenom i s tom vrstom igrača, jer oni čine vaš tim boljim”, rekao je za “Sky Sports” Pochettino i dodao:

PROČITAJTE JOŠ:  Zeničanin Kenan Penjić novom pobjedom u Njemačkoj osvojio titulu evropskog prvaka

“Mislim kako je skroman, to je najviše što možete cijeniti kod profesionalca. On je jednostavan momak, porodični momak, dobar prijatelj i osjećam se vrlo ponosno i sretno što sam proveo vrijeme s njim. On je veliki igrač i velika osoba.”

Davisov današnji menadžer u Glasgow Rangersu je Steven Gerrard, legenda Liverpoola, koji je također imao samo riječi hvale za 35-godišnjeg veznjaka Sjeverne Irske.

“Poseban. On je učenik igre, možete vidjeti kako upija informacije. Menadžeri mu vjeruju i rođen je s posebnim talentom. Zapravo nisam imao lijepe uspomene s njim, jer je uvijek bio ‘štetočina’ protiv koga god je igrao, bio je vrlo spreman pojedinac koji nikada neće popustiti bez obzira koji je rezultat”, kazao je Gerrard.

PROČITAJTE JOŠ:  Novak Đoković izgubio od 123. igrača svijeta

Davis je karijeru počeo u Aston Villi, a zatim je igrao za Fulham, Glasgow Rangers i Southampton. U “policajce” iz Glasgowa vratio se 2019. godine. Za reprezentaciju Sjeverne Irske je u 119 odigranih utakmica postigao 12 golova.

Reprezentacija BiH će večeras s početkom u 20.45 sati na Grbavici ugostiti Sjevernu Irsku u polufinalu play-offa za plasman na EURO 2020. Pobjednik će se plasirati u finale u kojem će u novembru ugostiti boljeg iz duela Slovačka – Republika Irska.

- Advertisement -

NAJNOVIJE

MOŽDA VAS ZANIMA

Lana Pudar i Nemanja Bilbija najbolji sportisti Mostara

Plivačica Lana Pudar i nogometaš Nemanja Bilbija proglašeni su...

Goran Ivanišević nije više trener Novaku Đokoviću

Skoro petogodišnja saradnja Novaka Đokovića i Gorana Ivaniševića završena...

Poljska nakon penala savladala Vels i postala posljednji učesnik Eura 2024

Nakon što su Gruzijci boljim izvođenjem penala savladali Grke...

Sjajan nastup plivačkih reprezentativaca BiH u Beogradu

U organizaciji Plivačkog savezu Srbije na bazenu "Milan gale...

Historijska vožnja Elvedine Muzaferije: Prva skijašica na završnom finalu spusta u Svjetskom kupu

Najbolja bosanskohercegovačka skijašica Elvedina Muzaferija okončala je fenomenalnu sezonu...