POBJEDAAAA: Zmajevi savladali Sloveniju u sjajnoj utakmici na EuroBasketu

- Advertisement -

Košarkaška reprezentacija Bosne i Hercegovine savladala je Sloveniju u utakmici trećeg kola EuroBasketa rezultatom 97:93.

Bh. košarkaši su odigrali srčanu, hrabru i izuzetno pametnu utakmicu, a za sve to su nagrađeni velikom pobjedom protiv favorizovane Slovenije koja dokazuje da nema nepobjedivih selekcija za naše igrače na ovom prvenstvu.

Zmajevi su odlično otvorili utakmicu i ostvarili seriju 8:0, no Slovenci su se brzo uspjeli konsolidovati i nadomjestiti zaostatak. Bh. košarkaši su dosta teško zatvarali slovenske napade, ponajviše zahvaljujući Luki Dončiću koji je na sebe konstantno navlačio dva naša košarkaša i ostavljao saigračima dosta prostora za šut. Prva četvrtina pripala je Slovencima rezultatom 32:26, da bi početkom druge dionice prednost za Sloveniju iznosila i plus 8 (40:32).

 

FOTO: Fiba.com

U trećoj četvrtini gledali smo mnogo bolju i kvalitetniju partiju Zmajeva u odnosu na istu dionicu u jučerašnjem meču protiv Njemačke kada smo Nijemcima dozvolili da preokrenu rezultat i odlijepe se na veliku prednost. Bh. košarkaši su bili dosta agresivni, sa mnogo boljim gameplanom te su treću četvrtinu dobili rezultatom 23:21, te je rezultat uoči posljednje dionice glasio 73:72.

PROČITAJTE JOŠ:  Pojedine novčanice od 10, 20, 50 i 100 KM se povlače iz opticaja

U četvrtoj četvrtini Zmajevi su pokazali zaista veliko srce i fenomenalnu igru, te su većim dijelom iste upravo oni bili ekipa koja je imala prednost i inicijativu, a do najvećeg vodstva u drugom dijelu došli su tri minute prije kraja kada su se odlijepili na plus 5 (91:86).

FOTO: Fiba.com

Slovenci smanjuju na 89:91, a potom dolaze i do napada koji im je mogao donijeti poravnanje ili vodstvo, no Zmajevi su se odbranili te u narednom napadu poentirali preko Atića za vodstvo 93:89 samo 50 sekundi prije kraja.

PROČITAJTE JOŠ:  U Sarajevu nestao Fuad Hadžihasanagić (75), posljednji put viđen na Vratniku

Slovenija uspijeva smanjiti na minus 2 poenima koje postiže Dragič, nakon čega slijedi triler završnica. Zmajevi su imali napad koji nisu iskoristili, ali zahvaljujući ofanzivnom skoku dolaze do lopte i uspijevaju izboriti faul.

Atić je pogodio oba slobodna bacanja za velikih 95:91, da bi Slovenci brzim napadom i poenima Dončića smanjili na 95:93.

Posljednje poene za bh. košarkaše postiže John Roberson koji je iznudio faul, a onda pogodio i oba slobodna bacanja za konačan rezultat 97:93 i veliku pobjedu naše selekcije.

- Advertisement -

NAJNOVIJE

MOŽDA VAS ZANIMA

Udruženje Pomozi.ba pokrenulo apel za liječenje Fojničanke Hašeme Huzbašić koja ima tumor

Udruženje Pomozi.ba pokrenulo je apel za liječenje Hašeme Huzbašić...

1. i 2. maj će biti neradni dani u Federaciji BiH

Srijeda i četvrtak, 1. i 2. maj 2024., bit...

Saobraćajna nesreća u Banjoj Luci: Povrijeđena žena

Večeras se u Banjoj Luci dogodila saobraćajna nesreća u...

Nesreća u Banjoj Luci: Radnik pao sa zgrade, teško je povrijeđen

Radnik V. S. iz Banja Luke teško je povrijeđen...