Oglasio se otac Luke Dončića: BiH vrijedi i ima mnogo optimizma za budućnost

- Advertisement -

Saša Dončić, otac trenutno jednog od najboljih košarkaša svijeta Luke, u izjavi za Klix.ba prokomentarisao je svoje viđenje “grupe smrti” u kojoj naša Bosna i Hercegovina nije uspjela izboriti nokaut fazu, iako smo ostvarili dvije pobjede u pet odigranih mečeva.

Na početku razgovora pitali smo ga da prokomentariše svoje viđenje grupe u kojoj je igrala i naša Bosna i Hercegovina, a iz koje su u nokaut fazu na kraju prošli Njemačka, Francuska, Slovenija i Litvanija. Kaže da BiH nije imala sreće u žrijebu i da mu je žao zbog toga.

“Iskreno da ti kažem, ovo je ‘grupa smrti’, svi to kažu i to zaista jeste tako. Žao mi je što su se takve stvari desile za BiH jer je ovo daleko najjača grupa na Eurobasketu, ali u suštini, gledali smo odlične utakmice, imali smo čvrstu i dobru košarku, igrale su brojne zvijezde i bio je to pravi spektakl”, rekao je Saša na početku razgovora za naš portal.

Na pitanje kako je vidio nastup naše selekcije na Eurobasketu, Saša je rekao da je najveći problem našeg tima bila “rotacija”, odnosno nedostatak podrške Nurkiću, Musi i Robersonu. Ipak, našu igru ocijenio je riječima “odlično”.

PROČITAJTE JOŠ:  Uhapšen 54-godišnji Tuzlak: Policija mu pronašla 12 kilograma droge, pištolj i puške

“Ma odlično! Vidi se da nema široku klupu, a vjerujem da posljednju utakmicu protiv Litvanije nisu pokazali ono što mogu i da to nije njihovo realno stanje. Vidjelo se da su umorni, Musa, Nurkić i Roberson su nosili čitavo prvenstvo i to se na kraju osjetilo, a da su imali još jednog ili dva igrača na njihovom nivou, sigurno bi se sve okrenulo puno bolje”, smatra Saša i nastavlja:

“Četiri ekipe iz ove ‘grupe smrti’ su među prvih šest favorita za medalju. Moguće je da bi Litvanija mogla iznenaditi i doći do medalje, a lično, zanimam se samo Slovenijom jer je to reprezentacija koja brani titulu prvaka Evrope”, kaže otac sjajnog slovenskog košarkaša.

Nakon toga, pitali smo ga šta BiH može očekivati u budućnosti po pitanju košarkaške reprezentacije, a Saša je iskreno rekao da je ključna i najvažnija stvar zapravo u finansijama i mogućnostima koje se pružaju.

“BiH vrijedi i ima mnogo optimizma za budućnost. Znam da ste imali velikih problema još i prije odlaska na Eurobasket, čak je i pitanje dolaska u Keln bilo neizvjesno, a BiH kroz historiju ima ogroman potencijal i to su opet pokazali. Sve je to, ipak, povezano s novcem, a gledamo Mađare koji nisu košarkaška nacija, no ulažu novac i poslije 50 godina ovo im je drugi nastup na Eurobasketu. Sve je u finansijama, a isto kao što je problem u Sloveniji, tako je i u BiH. Pitanje je šta ćemo gledati za 10 godina…”, rekao je Saša.

PROČITAJTE JOŠ:  Još se traga za tijelom malene Danke Ilić

Za kraj, pitali smo ga da prokomentariše fantastičnu utakmicu njegovog sina protiv Francuske u kojoj je postigao 47 poena, a tome je dodao i sedam skokova i pet asistencija.

“Odigrao je fenomenalnu utakmicu, nedostajal isu neki igrači, što je uvijek hendikep za Sloveniju, ali je on preuzeo taj dio odgovornosti i bio je fenomenalan. Ipak, da nije bilo njegovih saigrača, od toga ništa ne bi bilo. Ovako, kada pobijediš utakmicu, onda tih 47 poena nešto znači”, rekao je za kraj Saša Dončić

- Advertisement -

NAJNOVIJE

MOŽDA VAS ZANIMA

Saobraćajna nesreća u Banjoj Luci: Povrijeđena žena

Večeras se u Banjoj Luci dogodila saobraćajna nesreća u...

Nesreća u Banjoj Luci: Radnik pao sa zgrade, teško je povrijeđen

Radnik V. S. iz Banja Luke teško je povrijeđen...

Ismail Zulfić bh. rekordom do četvrtog mjesta na EP

Ismail Zulfić, paraplivački reprezentativac Bosne i Hercegovine osvojio je...

Ove godine na hadž putuje 2.225 državljana BiH

U organizaciji Ureda za hadž i umru Islamske zajednice...

Zbog kvara ne rade trolejbusi na relaciji Dobrinja – Hrasno

Zbog oštećenja trolejbuske kontakt mreže na Mojmilu, trolejbusi u...