Održan Međunarodni Kickboxing kup “Wako Grand Prix BiH” – Reprezentacija Srbije najbolja na ringu, a na tatamiju KBS Zino iz Bihaća

- Advertisement -

U Kulturno-sportskom centru “Sabit Hadžić” na Ilidži sinoć je završen 11. Međunarodni Kickboxing kup “Wako Grand Prix BiH” za pionire, kadete, juniore i seniore.

Sve pohvale za besprijekornu organizaciju idu na račun kickboxing akademije “Ilidža” na čelu sa trenerom Nerminom Bašovićem, osvajačem zlatne medalje na Svjetskom prvenstvu u Francuskoj 2003. godine i najboljim bh. sportistom 2003. godine. Ulaz na turnir je bio slobodan zahvaljujući pokroviteljima Općini Ilidža, Turističkoj zajednici KS i Ministarstvu kulture i sporta KS.

PROČITAJTE JOŠ:  Šta se dešavalo u Mostaru?

Ljubitelji borilačkih sportova jučer su na Ilidži mogli uživati u borbama najboljih takmičara iz BiH, Srbije, Crne Gore, Hrvatske, Slovenije, Makedonije, Moldavije, Luksemburga i Austrije.

– Na 11. Međunarodnom Kickboxing kupu “Wako Grand Prix BiH” za pionire, kadete, juniore i seniore učestvovalo je oko 700 takmičara iz 95 klubova i devet zemalja. Tako je naš turnir postao najmasovnije takmičenje ovog tipa koje je održano u BiH. Najbolja na ringu bila je reprezentacija Srbije, a najbolji na tatamiju članovi kluba birilačkih sportova Zino iz Bihaća – kaže Nermin Bašović.

- Advertisement -

NAJNOVIJE

MOŽDA VAS ZANIMA

Željezničar i Sarajevo podijelili bodove: Derbi obilježila čak tri crvena kartona

Fudbaleri Željezničara i Sarajeva podijelili su bodove u 152....

(VIDEO) Pogledajte kako je otpjevana Grbavica pred derbi Željezničara i Sarajeva

Pred početak utakmice između Željezničara i Sarajeva, koja se...

Šta se dešavalo u Mostaru?

Mostarski derbi imao je vatren uvod, kada je prije...