Novi ubjedljivi poraz bh. košarkašica: Ovog puta je bolja bila Južna Koreja

- Advertisement -

Reprezentacija Bosne i Hercegovine doživjela je i treći ubjedljiv poraz na Svjetskom prvenstvu za košarkašice, ovaj put od Južne Koreje 99:66

Bosna i Hercegovina je fantasitčno ušla u meč trećeg kola, te je povela za dvije minute sa 9:0. Tada je proigrala i Južna Koreja, krenula ih je trojka i brzo vraćaju seriju, te sa 12:3 dolaze do 12:12. Nikolina Knežević poenima vraća prednost našoj reprezentaciji, ali previše smo grešaka pravili u prvoj četvrtini, Korejke kreću da istrčavaju kontre i vrlo lako nam odlaze na 25:17. Trojkom Nikoline Elez dolazimo do 25:20 i sa tim poenima se odlazi na prvu obaveznu pauzu.

Na startu druge četvrtine koliko-toliko uspjevamo da nađemo neku igru, poeni Miljane Džombete, pa još jedna trojka Nikoline Elez, ali Južna Koreja se nije dala. Dobro su prostudirali našu igru, opteretili Jonquel Jones koja je bila izuzetno nervozna u ovom meču, te je već na startu 2/4 imala tri lične greške, ali je ostala u igri i održavali su svoju stečenu prednost, te uspjevali i da odu na maksimalnih +9, 34:25 i 36:27. Trojkom iz kornera Anđele Delić dolazimo na 36:30, potom imamo i kontru da dodatno smanjimo prednost, ali jeftino prodajemo loptu, koju na svu sreću u poene ne pretvaraju Korejke.

PROČITAJTE JOŠ:  Ratni kabinet Izraela odlučio: Hoće li doći do odmazde Iranu?

Poslije jednog praznog hoda obje reprezentacije i dosta promašenih napada, Milica Deura je sa linije slobodnih bacanja polovičnai smanjuje na -5, 36:31, da bi onda i Jonquel Jones smanjila na 36:33. Nisu odustajala Korejke od svoje namjere da šutem za tri poena žive, Leesul Kang je digla i svoju devetu trojku za poluvrijeme, te je ubacila za prekid serije naše reprezentacije od 6:0.

Matea Tavić na drugoj strani maši oba bacanja, te Korejke opet kao dlanom o dlan dolaze do +8, 41:33. Prvim poenima Dragane Domuzin prekidamo mini seriju protivnica, ali nova trojka nevjerovatne Kang opet diže Korejke. Na kraju, 45:37 na poluvremenu, dosta grešaka u našoj igri, promašenih zicera i slobodnih bacanja, dok je Južna Koreja odlično trčala kontre i ispogađala trojke.

Početak drugog poluvremena opet donosi neku nadu da možemo da se vratimo u susret, smanjujemo na -4, 47:43, međutim Južna Koreja odbija naš nalet, a onda od rezultata 53:47, pravi dodatnih 9:0 i odlaze po prvi put na utakmici na dvocifrenu prednost. Šutirale su Korejke kao u transu za tri poena, vezala je tri trojke zaredom Hyejin Park, dodala je još jednu i Kang, te Južna Koreja vrlo lako odlazi na +18, 70:52, a na sve to četvrti faul dobija Jonquel Jones, pa slijedi i tehnička, te Južna Koreja nakon 29 minuta igre ima +22, 74:52, a potom slijedi i još jedna tehnička za Mateu Tavić. Na pauzu pred posljednjih 10 minuta Južna Koreja ide sa +24, 76:52.

PROČITAJTE JOŠ:  Preminuo Josip Manolić, najdugovječniji hrvatski političar

Na startu 4/4 Južna Koreja diže prednost i na +26, 80:54, a čim je BiH napravila seriju 6:0 i došla na -20, odmah je zovnut timeout, što je urodilo plodom i prekinuta je serija naše reprezentacije, a Južna Koreja je lagano privela utakmicu kraju za pobjedu 99:66.

Našoj reprezentaciji do kraja Svjetskog prvenstva ostaju još mečevi protiv Belgije i SAD, gdje poslije svega viđenog teško možemo nešto tražiti, dok Južnoj Koreji ostaje meč protiv SAD, ali i direktan duel protiv Portorika za prolaz u drugu fazu takmičenja.

Najefikasnija ubjedljivo u Južnoj Koreji je bila Leesul Kang sa 37 poena, uz šut 7/14 za tri poena, te još osam skokova i pet asistencija. Uz nju, Hyejin Park je ubacila tri vezane trojke kada se lomio rezultat i na kraju stala na 16 poena, dok je kod naše reprezentacije Jonquel Jones ubacila 21 poen uz devet skokova, dvije asistencije, ali i čak sedam izgubljenih lopti. Nikolina Elez je stala na 10 poena.

- Advertisement -

NAJNOVIJE

MOŽDA VAS ZANIMA

Saobraćajna nesreća u Banjoj Luci: Povrijeđena žena

Večeras se u Banjoj Luci dogodila saobraćajna nesreća u...

Nesreća u Banjoj Luci: Radnik pao sa zgrade, teško je povrijeđen

Radnik V. S. iz Banja Luke teško je povrijeđen...

Ismail Zulfić bh. rekordom do četvrtog mjesta na EP

Ismail Zulfić, paraplivački reprezentativac Bosne i Hercegovine osvojio je...

Ove godine na hadž putuje 2.225 državljana BiH

U organizaciji Ureda za hadž i umru Islamske zajednice...

Zbog kvara ne rade trolejbusi na relaciji Dobrinja – Hrasno

Zbog oštećenja trolejbuske kontakt mreže na Mojmilu, trolejbusi u...