Nogometašice A reprezentacije pripremaju se za okršaj s Rusijom i Engleskom

- Advertisement -

Ženska nogometna A reprezentacija okupila se danas u Trening centru Nogometnog/Fudbalskog saveza Bosne i Hercegovine gdje će se pripremati za susrete kvalifikacija za SP 2019. godine, a koje igraju protiv Rusije i Engleske 05. i 10. aprila.

Selektorka bh. tima Samira Hurem na pripreme je pozvala 20 igračica, a za Anadolu Agency (AA) je izjavila kako će bh. tim dati svoj maksimum da osvoji bodove.

“Očekuju nas dvije veoma teške utakmice. Znamo ko su Rusija i Engleska. Oni su veliki favoriti, ali mi svjesno ulazimo u obe utakmice. Dobro smo sebe analizirali poslije Velsa, to nam je bila posljednja kvalifikaciona utakmica, imali smo i tri prijateljske u kojima smo imali i dvije pobjede, a jedna je prekinuta. Ekipa jedva čeka tu utakmicu, ne mogu reći u ovom momentu šta možemo očekivati. Sigurno je da ćemo dati maksimum, da ćemo se boriti za bodove”, rekla je Hurem.

PROČITAJTE JOŠ:  (VIDEO) Pogledajte kako je otpjevana Grbavica pred derbi Željezničara i Sarajeva

Selekcija Bosne i Hercegovine nalazi se iza prvoplasiranog Velsa i drugoplasirane Engleske.

“Mi smo sad treće, uz pobjedu bi došle na drugu poziciju, pa idemo u Vels, pa nam dolazi Kazahstan. To bi nam mnogo otvorilo da budemo na toj drugoj poziciji i eventualno te pobjede u gostima, što nije nemoguće kada odemo u Vels. Sve to bi se nekako posložilo onako kako bih ja voljela. Grupa je teška, sve utakmice su teške, znamo kakva je situacija našeg ženskog fudbala, ali su ovo koraci koji traže mnogo više nego šta imamo”, rekla je Hurem.

Milena Nikolić, kapitenka bh. tima rekla je kako su dva sljedeća susreta izuzetno teška i bitna za bh. tim.

“Očekuju nas dvije jako važne i teške utakmice protiv Rusije i Engleske. Okupili smo se danas da se što bolje pripremimo za te dvije utakmice. Igrali smo u novembru sa Engleskom i one su jako kvalitetna reprezentacija koja se godinama unazad nalazi na velikim takmičenjima. Posljednje SP su završile na trećoj poziciji i sam taj rezultat govori koliko su ozbiljna ekipa. Generalno su favoriti u ovoj utakmici, ali mi smo u prošlim kvalifikacijama pokazali da se možemo dobro nositi s jakim protivnicima i sigurno ćemo dati sve od sebe da se suprotstavimo Engleskoj. Prva utakmica nam je protiv Rusije, a tamo je došlo do smjene generacije i nadamo se da ćemo iskoristiti domaći teren i našu publiku za koju se nadam da će nas podržati i da pokušamo da se i njima maksimalno suprotstavimo i uzmemo koji bod u toj utakmici”, rekla je Nikolić.

PROČITAJTE JOŠ:  "Leptir bez krila" osvojio zlatnu medalju: Ismail Barlov je prvak Evrope

Selekcija BiH igra susrete protiv Rusije 05. aprila u Trening centru Nogometnog/Fudbalskog saveza BiH sa početkom u 16 sati, te 10. aprila protiv Engleske također u 16 sati u Trening centru  Nogometnog/Fudbalskog saveza BiH.

- Advertisement -

NAJNOVIJE

MOŽDA VAS ZANIMA

Ismail Zulfić bh. rekordom do četvrtog mjesta na EP

Ismail Zulfić, paraplivački reprezentativac Bosne i Hercegovine osvojio je...

“Leptir bez krila” osvojio zlatnu medalju: Ismail Barlov je prvak Evrope

Ismail Barlov, paraplivački reprezentativac Bosne i Hercegovine osvojio je...

Željezničar i Sarajevo podijelili bodove: Derbi obilježila čak tri crvena kartona

Fudbaleri Željezničara i Sarajeva podijelili su bodove u 152....

(VIDEO) Pogledajte kako je otpjevana Grbavica pred derbi Željezničara i Sarajeva

Pred početak utakmice između Željezničara i Sarajeva, koja se...

Šta se dešavalo u Mostaru?

Mostarski derbi imao je vatren uvod, kada je prije...