Nogometaši BiH počinju pripreme za odlučujuće susrete kvalifikacija

- Advertisement -

Okupljanjem reprezentativaca u Sarajevu danas počinju pripreme nogometne reprezentacije BiH za odlučujuće susrete kvalifikacija za EP protiv Luksemburga i Francuske.

Selektor Safet Sušić pozvao je 21 igrača, čiji se dolazak u bazu na Ilidži očekuje do 18 sati. Prema informacijama iz bh. tabora, na prozivku će kasniti Haris Medunjanin i Asmir Begović, koji bi se ekipi trebali priključiti na sutrašnjem treningu. Prvi trening reprezentativci BiH imat će u utorak u Hrasnici u 17 sati, a do susreta s Luksemburgom obavit će još dva treninga, u srijedu u 10.30 i četvrtak u 17 sati.

PROČITAJTE JOŠ:  "Leptir bez krila" osvojio zlatnu medalju: Ismail Barlov je prvak Evrope

Nogometaši BiH u petak na “Bilinom polju” u Zenici dočekuju Luksemburg (20.00). Pobjedom bi osigurali drugo mjesto i učešće u baražu te rasterećeni otputovali u Pariz, gdje četiri dana kasnije igraju protiv Francuske u meču za prvo mjesto i direktan plasman na EP.

Na spisku selektora Sušića su sljedeći igrači: Kenan Hasagić, Asmir Begović, Asmir Avdukić, Saša Papac, Adnan Zahirović, Emir Spahić, Adnan Mravac, Boris Pandža, Mensur Mujdža, Senad Lulić, Darko Maletić, Senijad Ibričić, Semir Štilić, Miralem Pjanić, Zvjezdan Misimović, Elvir Rahimić, Haris Medunjanin, Vedad Ibišević, Edin Džeko, Ermin Zec i Zlatan Muslimović. 

- Advertisement -

NAJNOVIJE

MOŽDA VAS ZANIMA

“Leptir bez krila” osvojio zlatnu medalju: Ismail Barlov je prvak Evrope

Ismail Barlov, paraplivački reprezentativac Bosne i Hercegovine osvojio je...

Željezničar i Sarajevo podijelili bodove: Derbi obilježila čak tri crvena kartona

Fudbaleri Željezničara i Sarajeva podijelili su bodove u 152....

(VIDEO) Pogledajte kako je otpjevana Grbavica pred derbi Željezničara i Sarajeva

Pred početak utakmice između Željezničara i Sarajeva, koja se...

Šta se dešavalo u Mostaru?

Mostarski derbi imao je vatren uvod, kada je prije...