N/FS BiH o događajima u Širokom Brijegu: istinski praznik nogometa, pretvoren je u potpunu suprotnost, u sprovod civilizacijskih tekovina u najgorem obliku

- Advertisement -

Iz Nogometnog/Fudbalskog saveza Bosne i Hercegovine (N/FS BiH) danas su uputili saopštenje u kojem reaguju na sinoćnje ponašanje publike na stadionu “Pecara“ tokom revanš utakmice finala Kupa BiH između Širokog Brijega i Sarajeva. Finale Kupa svake države je svečani čin. Izgleda da to jedino nije slučaj u našoj zemlji, što potvrđuju događaji tokom i nakon revanš meča finala Kupa, odigranog sinoć u Širokom Brijegu, navode iz N7FS BiH, javlja Anadolu Agency (AA).

“Veliko finale, koje je trebalo da bude istinski praznik nogometa, pretvoreno je u potpunu suprotnost, u sprovod civilizacijskih tekovina u najgorem obliku. Eskapada ničim izazvanog vulgarnog nacionalističkog vrijeđanja, rasizma i huliganizma, te ponižavajući odnos prema državnoj himni, nikoga ne mogu ostaviti ravnodušnim. N/FS BiH ne može i neće biti nijem i slijep na parole ‘Za dom spremni’, ‘Ubij baliju’ i sve ostale oblike ponašanja koji nemaju ništa zajedničko sa sportom. Nažalost, korektno ponašanje aktera na terenu i uzoran prijem gostujuće ekipe i zvanica prije utakmice od strane rukovodstva NK Široki Brijeg ostali su potpuno u sjeni nesportskog, neprimjerenog i frustrirajućeg ponašanja domaćin navijača“, piše u saopštenju N/FS BiH.

PROČITAJTE JOŠ:  (VIDEO) Pogledajte kako je otpjevana Grbavica pred derbi Željezničara i Sarajeva

Dodaje se da će nadležni organi Saveza provesti propisani postupak i poduzeti sve potrebne radnje u domenu svoje nadležnosti, slijedeći egzaktan primjer koji su disciplinski organi Svjetske fudbalske federacije (FIFA) proveli za slične situacije i događaje neprilične sportskom događaju i žestoko odgovoriti propisanim mjerama.

“N/FS BiH će nastaviti odlučnu borbu za izgradnje ljepšeg, boljeg i zdravijeg ambijenta za sva buduća nogometno-fudbalska dešavanja, pa tako i za naredna finala Kupa BiH. Jer, Bosna i Hercegovina je ipak država svih nas“, zaključuju iz bh. kuće fudbala.

- Advertisement -

NAJNOVIJE

MOŽDA VAS ZANIMA

Ismail Zulfić bh. rekordom do četvrtog mjesta na EP

Ismail Zulfić, paraplivački reprezentativac Bosne i Hercegovine osvojio je...

“Leptir bez krila” osvojio zlatnu medalju: Ismail Barlov je prvak Evrope

Ismail Barlov, paraplivački reprezentativac Bosne i Hercegovine osvojio je...

Željezničar i Sarajevo podijelili bodove: Derbi obilježila čak tri crvena kartona

Fudbaleri Željezničara i Sarajeva podijelili su bodove u 152....

(VIDEO) Pogledajte kako je otpjevana Grbavica pred derbi Željezničara i Sarajeva

Pred početak utakmice između Željezničara i Sarajeva, koja se...

Šta se dešavalo u Mostaru?

Mostarski derbi imao je vatren uvod, kada je prije...